Stelling: warm lunchen op de crèche is overdreven


Sinds november eten ze bij Vicky warm tussen de middag. Vicky komt ’s avonds thuis en vertelt ons dan dat ze aan een boterham genoeg heeft. In principe is dat ook zo. Overdag heeft ze dan op de crèche al pasta, aardappels of rijst gegeten en ook haar vitamine C en portie groenten heeft ze die dag dan al binnengekregen.

Iedere ouder die dit leest, zal het herkennen: een kind dat moe is en na een lange dag crèche thuiskomt, heeft geen rust in de kont om iets te eten dat het niet lust. Dus overdreven? Nee, dat vind ik eigenlijk niet. Ik vind het echt een topplan. De volgende uitdaging die ik aan moet gaan is Kobe, die is jaloers op die lekkere boterham met smeerkaas en hagelslag die Vicky nuttigt, terwijl wij van een heerlijke warme risotto of pasta zitten te smullen.

Dus: NO is dus mijn reactie op de stelling, een warme lunch op de kinderopvang vind ik niet overdreven.


Mijn kinderen hebben nooit warm gegeten op de opvang. Eigenlijk vind ik dat juist wel fijn; zo eten ze ’s avonds ‘gewoon’ warm met ons. We eten dan alle vier hetzelfde, aan tafel. Ik heb de indruk dat ze dan ook beter/meer groenten eten, omdat ze ons dat zien doen (en omdat ik zelf vaak kook met veel groenten). Ik geloof best dat ze op de crèche ook groenten geven, maar ik houd dat liever zelf in de hand ;-).

Toen de jongens kleiner waren, merkte ik wel vaak dat ze ten tijde van het avondeten al moe/hangerig waren en (daardoor) soms ook weinig aten. Destijds had ik tussen de middag warm eten dus prima gevonden. Maar tegenwoordig gaat het juist goed, na een hele middag (buiten) spelen hebben ze meestal genoeg trek om hun hele bordje leeg te eten. En dat is dan ook gezelliger en duurt langer dan wanneer ze bijvoorbeeld een boterham zouden eten.

Is het overdreven om warm te eten op de crèche? Dat vind ik nou ook weer niet. Het is maar net wat jij als ouder wilt en waar iedereen aan gewend is. Van mij hoeft het niet, ik ben blij dat we met z’n allen warm eten in de avond, maar een ander – bijvoorbeeld iemand met een drukke baan die zelf pas laat thuis is – is er juist bij gebaat. NO op de stelling.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *