Van Kapitein Onderbroek tot Dolfje Weerwolfje. Leuke boeken voor 6-jarigen

Kobe houdt enorm van lezen. Hij kan er nog niets van, behalve zijn eigen naam, dus ik ben er iedere avond weer. Naast zijn bed. Om hem mee te nemen in de wondere wereld van Sjors Baard en Harold Hutje, of de spannende verhalen van de fantastische Meneer Vos. Het helpt ook dat Kobe nu een leeftijd heeft dat je een verhaal kan starten, na drie hoofdstukken weg kan leggen en de volgende avond het verhaal weer kan hervatten. Geweldig, ook voor de leesouder iets meer uitdaging dan iedere avond ‘Floddertje gaat naar de kapper‘ die ik bij Vicky voorlees, kan ik je wel vertellen;)

Wat ik vooral aan Kobe merk is dat hij van spanning houdt, maar niet té spannend. Hij houdt vooral van grappige verhalen en onverwachtse woorden die de personages uitspreken en die Kobe nog niet kent. Ik dacht in eerste instantie dat het continu actie moest zijn, maar toen ik de fantastische Meneer Vos las bleek dat niet zo. Er gebeurde veel in het boek, dat wel. Er is altijd wel iets om een beeld bij te vormen.

Hierbij het lijstje dat ik het afgelopen jaar heb samengesteld. Volgens Kobe zijn dit zijn favorieten;

 1. Dolfje Weerwolfje
 2. Kapitein Onderbroek
 3. De Gebroeders Grombek
 4. Spees, het ruimtewees
 5. De fantastische Meneer Vos
 6. Het beest van Boebalim
 7. De Gorgels

Deze boeken staan nog op mijn lijstje om met hem uit te proberen. te lezen en te kijken of hij het wat vindt.

 1. Dummie de Mummie
 2. Matilda – Roald Dahl
 3. GvR
 4. Wat rijmt er op stoep?

Heb jij nog mooie aanvulling op het lijstje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *