Snel maar een vaccin tegen overspannen ouders. Hoe ik de lock down beleef.

In die paar sprankelende minuten voor mezelf, deze vrijdagmiddag, schreef ik zojuist een hele blog. Over hoe ik me voel, over hoe ik me vooral ook niet kan voelen. En over hoe op mijn energie is aan het einde van deze drukke werkweek. En toen viel mijn internet uit. En waren mijn minuten weg. Maar ook mijn blog was weg…. :'(

Dát is dan iets wat je er niet bij kunt hebben. Ha ha, en als ik dit dan weer terug lees denk ik… wow wat kun je overdrijven. Maar echt, overdag, na een dag mét kinderen én werk, denk ik:

Mijn. Energie. Is. Op.

En ik maak me niet alleen zorgen om mezelf. Ik maak me ook zorgen om de springerige pubers die nu na 20u (of was het nou 21u?) niet meer kunnen chillen met hun vrienden en dus nu illegale en domme dingen gaan doen. Ouderen die alleen thuis wachten tot hun familieleden een vaccin hebben gekregen. Ouders die het hoofd niet boven water kunnen houden en bang zijn dat ze hun kinderen verwaarlozen of bang zijn dat ze achter gaan lopen.

En ja, ik snap álle maatregelen. Natuurlijk is het belangrijk om ouderen te beschermen, om locaties te sluiten waar mensen met elkaar in contact kunnen raken. Alleen… terwijl Nederland een risicogroep wil beschermen gaat er een grote belangrijke groep hieraan onderdoor: jonge pubers en tieners. Die de wereld nodig hebben om te ontdekken, die sociale contacten nodig hebben om zich te verrijken. Maar ook een groep ouders die én moeten werken én hun kinderen les moeten geven.

Als straks een groot deel van onze 12 tot 45/50-jarigen overspannen thuiszit, wat gaan we daar dan mee doen? En is die groep dan écht gezond, omdat ze niet blootgesteld zijn aan Corona?

Is onze mentale staat dus écht ondergeschikt aan onze fysieke gezondheid?

Hoe kunnen we bijvoorbeeld de ouders van die pubers en tieners mentaal steunen, zodat ze hun kinderen niet alleen met schoolwerk maar ook met uitdaging kunnen begeleiden? Hoe vervangen we hun wekelijkse hockeytraining, hun wekelijkse uitlaatklep?

Komt er een vaccin tegen de depressie-epidemie die gaat komen? 

Gezellig begin van je zaterdagochtend he 😉 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *