Stelling: de knutsels en tekeningen van je kind weggooien is zielig


Eh, als ik álles, maar dan ook echt álles zou bewaren wat Kobe en Vicky op de crèche of school maakten, dan zou mijn hele huis een grote papierzooi zijn. Maar: ik gooi bijna niets weg. Er is namelijk altijd een middenweg. Hergebruik het papier wat betekend is maar dat je niet op wilt hangen, bijvoorbeeld voor op een kartonnen doos. Alles wat letterlijk niet aan de muur past (qua kleur, stijl of je vindt simpelweg de tekening niet zo mooi), stop je in een bewaarmap. Speciaal voor alle tekeningen waar je kind wel trots op is, maar die je zelf niet aan de muur wilt hebben.

Tja, ik vind het weggooien van tekeningen niet per se zielig, maar vooral zonde. Óf als herinnering, óf gewoon omdat het leuk is om later te zien hoe je kind op die datum (schrijf ook vooral de dag/jaar op het blad) tekende. Ik kijk nog best vaak de crèche-map van Kobe door. Niet omdat ik de creaties nou verschrikkelijk briljant vindt, maar omdat ik onder de indruk ben hoe hij zich ontwikkeld heeft.

Dus: NO, ik vind het weggooien van knutsels en tekeningen niet zielig, maar vind het ook niet per se nodig.


Ik bewaar alles, maar dan ook echt alles wat mijn kinderen ooit gemaakt hebben. Said no parent ever. Nog los van de knutsels en tekeningen die we hier thuis maken, komen de jongens eens in de zoveel tijd met een map van school of van de crèche mee naar huis. En eerlijk? 80% daarvan belandt linea recta in de papierbak.

Natúúrlijk ben ik niet zo harteloos dat ik een tekening of kartonnen bouwwerk waar Elia trots op is meteen in de papierbak mik, en de meeste dingen krijgen dan ook wel een plekje in huis. Tijdelijk. Of permanent, in onze gang, waar inmiddels heel veel hangt. Maar heel veel dingen worden ook weggegeven (aan opa & oma, aan de buurvrouw, aan andere kindjes etc.) of dus weggegooid. Ik vind daar absoluut niets zieligs aan, ik zou het zieliger voor mezelf vinden als ik mijn hele huis ermee vol moest hangen :’). Van de meeste dingen die ik weg doe daar wordt ook nooit naar gevraagd of over gepraat, dus het is niet alsof zij ze zelf wel missen… Een zeer overtuigde NO op de stelling.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *