Stelling: een profielfoto van (of met) je kind(eren) is tenenkrommend


Oei oei oei, ik voel nu al aan dat ik een aantal vriendinnen van me tegen het zere been ga schoppen ;). Maar YES, ik vind een profielfoto van je kind tenenkrommend. Niet als je er zelf ook (duidelijk) op staat, want dat is juist gezellig (misschien niet zo professioneel maar hey, wat maakt het ook uit voor Whatsapp…). Maar een foto van een baby, peuter of kleuter, zonder ouder erop – of met die ouder onherkenbaar – daar kan ik niet zoveel mee. Ten eerste vind ik het onhandig. Van mijn vriendinnen weet ik wel wie ze zijn ;-), maar van ouders uit Elia’s klas bijvoorbeeld niet allemaal. Ten tweede vind ik het gewoon een beetje too much. Je bent niet je kind, hoeveel je ook van elkaar houdt. En zeker wanneer die profielfoto dan om de week verwisseld wordt door een andere foto van dat kind, denk ik toch zoiets van ‘nu weten we het wel’. Een beetje dezelfde gedachte dus die bij me opkomt als iemand elke dag iets van zijn of haar kind(eren) deelt op Facebook.

Ik heb in het verleden zeker ook wel eens een profielfoto van mezelf mét een van of beide jongens gehad, maar nu ook al een tijdje niet meer. Nu heb ik er een met onze poes, dat is een stuk professioneler namelijk ;-). Om even terug te komen op de stelling: een profielfoto van jezelf met kind, oké, maar wel met mate. Een profielfoto van je kind zonder jou erop… nee.


Had me dit zo’n zeven jaar geleden gevraagd en ik had een heel ander antwoord gegeven dan nu bij me opkomt na het lezen van de stelling. Ik vond het altijd iets overdreven. Waarom zou je als profielfoto iemand anders doen dan jijzelf? Een profielfoto is een visitekaartje op je Social Kanalen of op je What’s App. Als je dan je kinderen erop zet, is je visitekaartje incompleet.

Maar nu ik Kobe en Vicky heb, is die mening veranderd. Mijn kinderen zijn een onderdeel van wie ik ben, dus is er voor hen ook zeker ruimte in mijn profielfoto. Ik zou nooit alleen mijn kinderen doen. Aan Kobe of Vicky weet men niet meteen dat ik het ben. Wel sta ik zelf vaak met Kobe of Vicky erop. En dat is ook juist leuk vind ik :)!

Al met al vind ik een profielfoto van kinderen dus een NO go, maar een profielfoto mét je kind(eren) YES, helemaal prima. Al met al dus niet tenenkrommend. Gemiddeld dus een NO op deze stelling.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *