Samen delen, samen spelen. 5x speelgoed dat leuk is voor zowel kleuters als peuters.

Een voordeel van een relatief klein leeftijdsverschil tussen je kinderen, is dat ze vaak hetzelfde soort speelgoed leuk vinden. Absoluut niet het belangrijkste voordeel, maar wel een fijne bijkomstigheid. Elia is nu 5 jaar, Noël 3. Het volgende speelgoed valt bij allebei in de smaak (en is dus een aanrader als je bijvoorbeeld 1 cadeau zoekt voor beide kindjes samen):

Boekjes zijn natuurlijk altijd goed, voor elke leeftijd. Maar omdat die niet echt speelgoed zijn, laat ik die buiten beschouwing. Kijk hier voor mijn reviews van leuke kinderboeken! Overigens vinden zowel Elia als Noël de boekjes van Boer Boris heel leuk, dus dat is een goede tip voor ouders met kindjes in dezelfde leeftijden…

1. Playmobil

YES! Ik ben dol op Playmobil, ik vind het zo schattig… die mini-poppetjes, de mini-dieren, het mini-zwembad etc. We hebben hier thuis wat Playmobil en daar is in totaal al uren mee gespeeld door de jongens. Samen. Een jaar geleden kon dat nog niet, omdat de onderdeeltjes te klein waren voor Noël. Maar nu spelen ze heel veel rollenspellen ermee. Ik houd er bovendien van omdat het relatief ‘rustig’ speelgoed is – het nodigt uit tot naast elkaar op een speelkleed zitten in plaats van met elkaar vechten of ergens mee gooien (wat ook vaak genoeg gebeurt hier hoor ;)). Ik weet al wat ze voor sinterklaas en/of kerst krijgen…

2. Auto’s en treinen

Deze kan eigenlijk permanent op elke cadeaulijst voor mijn zoons… kleine auto’s, grote auto’s, vrachtwagens, cementmolens, en vergeet ook niet de parkeergarage: alles met motorvoertuigen is een succes. Wij hebben thuis intussen zo veel auto’s dat ik er niet per se nog meer bij hoef, maar er wordt wél dagelijks mee gespeeld. Hetzelfde geldt voor treinen en treinbanen en treinrails. Met de houten trainbaan van Ikea werd weinig meer gespeeld, dus die heb ik verkocht. Maar als we bij iemand anders thuis zijn of in ons vakantiehuisje, dan vinden ze het ineens wel weer leuk.

3. Duplo

Duplo wordt langzamerhand iets te kinderachtig voor Elia, maar in Lego toont hij ook nog niet enorm veel interesse. Dus als ik ze een bak Duplo geef, gaan ze er wel samen mee spelen. Elia maakt grotere en moeilijkere bouwwerken, terwijl Noël liever met de dieren speelt of met treintjes speelt.

4. Knutselspullen

Eindelijk is dan ook de dag aangebroken dat ze allebei best wel lang aan tafel kunnen zitten ;-). Dus knutselen, kleien en kleuren we geregeld. Kleurboeken, maar voor Elia ook boeken met eenvoudige reken- of letterspelletjes, stiften, klei, vormpjes, lijm, gekleurd papier, lege wc- en keukenrollen – dit komt altijd van pas.

5. Bepaalde spelletjes

Kroko Loko is hier een dikke hit bij allebei. Nijntje voert de dieren is wellicht al wat te kinderachtig, maar toch speelt Elia dit soms met zijn broertje. Maar ook met Educo kralo kunnen ze tegenwoordig (heel) lang zoet zijn. Die laatste is sowieso fantastisch, dus daar schrijf ik wellicht nog een aparte blog over :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *