5 keer streven naar perfectie. En waarom dat toch nooit lukt.

Ooit vertelde ik mezelf dat ik kritisch moest zijn over de dingen waar ik goed in wilde zijn of worden. Of dingen die goed geregeld zijn in het huishouden. Pick your battles noemde ik dit.

Zo verliest men veel energie aan dingen die ze eigenlijk geen of minder aandacht willen geven. Bijvoorbeeld het contact houden met vrienden waar je meer energie door verliest, dan dat je dit ervoor terug krijgt.

Toch blijven er dingen waar ik veel aandacht aan blijf geven, zonder dat dit me helemaal 100% lukt en waar ik van blijf balen dat dit me dus niet lukt.

1) Het huishouden – Oké dit is een breed begrip. Er zijn punten in het huishouden waar ik blij van word: koken en de was doen. En die ook goed lukken. Maar er zijn ook heel veel taken die ik verslof, of waarvan ik niet weet hóé ik ze moet oplossen en die dus niet vlekkeloos verlopen. Denk aan de plantjes water geven, bloemen onderhouden, doekje over meubels heen doen, stofzuigen. Ik doe het wel (af en toe, of zo vaak mogelijk ;)) maar ik ben echt heel slecht in het bijhouden daarvan.

2) Attent zijn – bij de mensen die ik lief heb, daar zou je van denken, een cadeau kopen of een kaartje sturen hoort daarbij. Gek genoeg heb ik bij juist die mensen dat een cadeau kopen last minute gaat, dat ik ze vergeet te feliciteren bijvoorbeeld. Terwijl bij mensen die wat verder weg staan, juist opvallen op mijn verjaardagskalender en wél een appje of kaartje krijgen. Zou het zijn omdat ik die groep nog meer moet ‘pleasen’, die wat minder stabiel in mijn leven heb? Mensen die dichtbij zijn, daar kun je ook minder fout bij doen, of minder verwaarlozen. Is niet zo, maar dit zal er wel zo’n beetje achterzitten.

3) Ouderbetrokkenheid – ik zou zo graag ook die creatieve moeder willen zijn, die bakt op juffendag of zich wekelijks inschrijft voor de luispluisochtend op maandag… maar ik werk best veel en daarnaast vergeet ik steeds dat ik me ervoor moet inschrijven. Ook een puntje van verbetering. Géén pick your battles dit..

4) Knutselen – Jaaaa ik zou zo graag wat meer knutselspullen in huis hebben, olifantjes tekenen en muizentrappetjes maken van gekleurd papier of bijzondere creaties kleien. Op een dag dat ik met de kindjes alleen ben, denk ik aan memorie, aan filmpje kijken, aan buiten fietsen, aan treinbaan bouwen, maar knutselen zou wat meer in mijn systeem mogen komen.. 😉

5) Een gezellig huis – Ik ben geen stylist, heb geen gevoel voor plantjes of geen groene vingers en heb al helemaal niet het inzicht om een juist behang aan de muur te hangen. Het tv meubel moet al acht jaar vervangen worden, de muur mag een leuk kleurtje krijgen en het cadeau gegeven schilderij staat al een half jaar klaar om opgehangen te worden. Oh en M. en ik hebben nog geen leuke dingen op de muur. En hoe lang wonen we hier nou al? 😉 In 2021 heb ik alvast een goed voornemen: onze kamers, ook die van de kindjes, gezelliger en sfeervoller maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *