Stelling: een cake smash fotoshoot is zonde

Eerlijk gezegd heb ik dit wel eens willen doen. Op de eerste verjaardag van Kobe hadden we onze huiskat en fotograaf Ayla gevraagd haar camera mee te nemen, hadden we een plastic tafelkleed gekocht om op de grond te leggen. Maar toen werd Kobe ziek op de dag zelf en hebben we het ter plekke uitgesteld.

Maar goed… ja, ik vind het zonde van de cake, maar ja, het is ook erg grappig en levert wel echt leuke plaatjes op. Ik stel toch voor om een combinatie te doen. Met een paar voorwaarden, dus ik vind het OKE zolang:

  1. … je alleen een cake smash fotoshoot doet op een moment dat je de taart ook daadwerkelijk kunt opeten
  2. … je maar een klein deel (dus 1 portie) gebruikt voor de shoot
  3. … de taart lekker genoeg maakt om te eten, maar niet zo lekker/uitgebreid dat het zonde is ­čśë

Overall conclusie is wel: YES, het is zonde om een cake smash fotoshoot te doen als het niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet ­čÖéJa, dat vind ik echt. Het is natuurlijk onschuldig en ook reuze schattig, zo’n klein kindje met zijn mollige handjes in een enorme taart. En ik wil niet zo’n zuurpruim zijn die op alle slakken zout legt, maar feit blijft wel dat het toch naast al die leuke, lieve dingen ook een vorm van voedselverspilling is. Nu is eten met een klein kind dat sowieso, aangezien de helft vaak op de grond of naast de mond belandt, maar daarvan is het idee van tevoren in elk geval nog dat het helemaal opgegeten wordt. Een enorme taart maken en die daarna in de prullenbak gooien, vind ik gewoon heel erg zonde. Niet iets dat ik mijn kinderen zou willen aanleren dat ‘leuk’ of ‘grappig’ is. Er zijn bovendien zoveel alternatieven te bedenken om leuke, creatieve verjaardagsfoto’s te (laten) maken.

Ik heb wel eens gehoord van mensen dat ze de stukken die nog enigszins in tact / schoon zijn daarna zelf opeten. Dan vind ik het al een stuk acceptabeler. Maar dan nog is het niet een traditie waar ik zelf ooit voor zou kiezen. Ik ben best wel strikt in het niet weggooien van voedsel (en van dingen die je kunt hergebruiken), dat zit er bij de jongens dus ook goed in. Zo was Elia laatst helemaal verbaasd toen hij iemand een plastic waterflesje in de prullenbak zag gooien. “Die kun je toch nog een keertje gebruiken?”, vroeg hij me, waarop ik dat beaamde. Je kunt veel dingen meer dan 1 keer gebruiken. En een taart maken met als doel erin te wroeten is als je erover nadenkt eigenlijk best belachelijk wanneer elders op de wereld mensen omkomen van de honger. YES op de stelling.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *