De best gelezen drie artikelen in juli 2020

Je zou misschien verwachten dat het in de zomer rustiger is op onze blog, omdat mensen op vakantie zijn of de hele dag buiten spenderen in plaats van achter de computer, maar wat blijkt: de zomermaanden zijn de drukste maanden tot nu toe. Zo leuk! Hier komen de drie best gelezen blogs van 2020:

1.) Interview met bewust alleenstaande moeder Elke

Al langere tijd zocht ik een bewust alleenstaande moeder om te interviewen. Het leek me zelf namelijk heel interessant: wanneer en hoe besluit je dat je kinderwens te groot is om te wachten op de geschikte partner? Hoe kies je een donor? En wat vertel je je kind wanneer hij vragen gaat stellen over zijn biologische vader? In het interview vertelt Elke eerlijk en vol liefde over dit proces dat haar uiteindelijk haar zo gewenste kindje gaf.

2.) Waarom we – ook als ouder en ook onbewust – veel beloftes niet nakomen

Als mens doen we op een dag veel beloftes. Aan onze kinderen bijvoorbeeld, maar ook aan onszelf. Van een deel daarvan weten we bij voorbaat al dat we ze niet na zullen kunnen komen. Frederiek vond dit een eye-opener en stelde zichzelf een paar doelen op dit gebied, waar ze in deze blog over vertelt.


3.) Iets te klagen? Ondankbaar. Gaat alles goed? Onrealistisch. Wat kun je als moeder nog wél zeggen?

‘Heb je liefdesverdriet? Nou ja, je weet in elk geval hoe het is om een relatie te hebben. Vind je je werk niet leuk? Wees blij dat je in elk geval een baan hebt. Vind je het moederschap zwaar? Tja, het was toch je eigen keus en je hebt gezonde kinderen dus veel vrouwen zouden jaloers op je zijn.’ Dergelijke dooddoeners maken het wel heel moeilijk om als moeder nog te (durven) klagen, en dat terwijl het moederschap bij vlagen best pittig kan zijn. Voor de een meer dan de ander. Maar laten we met z’n allen stoppen met die verheerlijking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *