De leukste kledingmerken in maat 116/122

Kobe draagt echt wel kleding van de H&M, Zara en Hema, maar laatst was ik even helemaal klaar met zijn kledingkast. Hij groeit overal uit en ik kon online geen merk vinden die ik kleurrijk genoeg vond voor een jongen met maat 116/122. Alles was donker, spijker of saai, óf een effen t-shirt met een tekst of leuk oud logo erop (van Playstation ofzo..)

Op Instagram vroeg ik mijn ‘fans’ en vrienden om wat inspiratie, even weg van alle standaard merken en verveel-kleuren.

Hierbij een selectie uit de grote lijst met input die ik ontving:

Mijn top 10

1. One day parade – de naam zegt het al: een groot feest deze selectie kleding! Allemaal frisse, vrolijke kleurtjes en ze hebben geen verschil tussen jongen en meisje, en dat vind ik heel fijn. Meisjeskleding is namelijk over het algemeen vaak wat gezelliger dan die van de jongens. Kobe draagt vaak roze en Vicky draagt veel kleren die Kobe ook vroeger droeg. Lekker duurzaam allemaal. Het merk One Day Parade is ook best duurzaam. Alleen de prijs is niet altijd even duurzaam voor je portemonnee helaas..

2. Bellarose – Deze heeft wat donkerdere kleuren dan One Parade, maar heeft wel echt originele vlakken, patronen en thema’s. Bellarose heeft wat ‘simpelere’ kleding zoals spijkerjacks of -broeken, maar heeft ook deze kleurrijke setje:

PAINTER PANTS

FARO SWEATSHIRT

Bellerose cotton t-shirt with print for boys available on our official e-shop

Copyright – Bellarose.be

3. CarlijnQ – CarlijnQ volg ik op Instagram. Haar eigen kinderen zijn heel vaak model voor de kledinglijn en terecht, want het zijn ook schatjes om te zien. Dit merk heeft weer wat meer herfstige en ook donkere kleuren, maar bij CarlijnQ vind ik het heel fijn dat ze veel met patroontjes doen. En ik houd heel erg van de oker gele, donkerrode en bruine tintjes.


Copyright CarlijnQ

4. Lily Balou – Ik kwam dit merk tegen op Lillefant, een soort Zalando van de kinderkleding. Wederom een Vlaamse site, kwam ik achter.. Maar dat mag de pret niet drukken 😉

5. Name It – Kijk, dit ken ik dus als een merk voor baby’s, maar blijkbaar hebben ze een veel grotere collectie. En zoals je hieronder wel ziet, geven ze je kledingkast én wat kleur én hebben ze prijzen die me wel aan staan. Ik ken dit merk alleen van het shoppen voor maat 50/52..

6. Mango.nl – als ik Mango hoor, denk ik aan zwierige bloemenjurkjes voor vrouwen, in de dertig… eh denk ik dus aan mezelf 😉 maar Mango blijkt ook een hele leuke kinderlijk te hebben! Wist ik niet:) Al vind ik deze eigenlijk in het bakje Zara, H&M, wilde ik hem toch graag noemen.

7. Maxomorra – eerlijk gezegd twijfelde ik heel erg of ik deze in de lijst wilde zetten. Maar als je het hebt over hele vrolijke printjes op t-shirts: JA, zeker hoort deze in die lijst. Als je het hebt over originaliteit, NO, na een tijdje heb je deze kleding wel gezien. Kortom: je moet er niet je hele kledingkast vol mee hebben hangen. Maar vrolijk is het zeker.

8. Tumble ’n dry – Bij Tumble ’n dry kon ik in eerste instantie niets vinden, ik wilde afhaken. Totdat ik deze mooie truien zag.. toch maar wel in de lijst gezet 🙂

9. Heart of Gold – een Amerikaans merk, wat jammer is want je moet +$75 uitgeven om te laten verschepen, maar wat een fijne kleding hebben ze. Ze wisselen hele zachte kleurtjes af met mooie (en kwalitatieve) basics.. Ook gebruiken ze vaak lichte, beige kleuren en linnen stoffen.

10. Dan eentje die ik ook nog niet kende: Fred & Ginger. Los van de naam (die ik erg leuk vind;)), ging ik op deze site helemaal los! Ik mocht niet meer shoppen van mezelf maar had nadat ik deze site bekeek, toch 6 items op mijn verlanglijstje staan hier..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *