Onze eerste jaar op vakantie met de caravan. De 5 learnings.

Het was een behoorlijke drempel. Op vakantie gaan alleen al is een enorme klus, maar met een caravan… aan dat idee moest ik wel eventjes wennen. Al zo’n drie jaar hebben M. en ik de discussie, en ieder jaar (tot nu) zijn we in huisjes beland. Het leek mij chill: je komt aan, je hebt meubilair, kookgerei, beddengoed hoeft niet mee. Bij kamperen (met of zonder caravan), is alles toch wat onpraktischer, vooral als het gaat qua slapen, douchen, wc-en (;)) en zo.

Nou, je raadde het al bij het lezen van de titel waarschijnlijk: ik ben overgehaald en we zijn dit jaar dus voor het eerst weggeweest mét een caravan. Voor mezelf evalueer ik deze trip maar alvast in de vorm van een blog 🙂

Hier schrijf ik de vijf grootste learnings op, alle vijf zijn zowel positief als negatief op te pakken 🙂

1) Geen kleinste hokje 

Met de wc-papier over de camping is altijd een dingetje, maar dan moet je maar eens gaan plassen (of dat andere) in een caravan… dan ga je plotseling huppelend over de camping met die rol, en laat je het pleepapier lachend aan iedereen zien;) Naar de wc gaan in een huisje is toch iets fijner, iets comfortabeler en iets betere en kwalitatievere sanitair.

– –

2) Die natuur!

Ja, de camping waar je staat, bepaalt natuurlijk je omgeving. Wij hadden twee campings midden in de bergen. Om een bos- of bergwandeling te doen hoefden we eigenlijk alleen maar onze camping uit te lopen. Bij de tweede camping hadden we een giga kleine pitch, naast een zwembad. Toen had ik liever wat dikkere (houten of stenen) muren gehad dan die van onze caravan. Dus: caravan? Ja! Maar dan wel in een bos- en natuurrijke omgeving.

+++

3) Je huis bij je; maar niet mee naar de super.

We twijfelden ook tussen een caravan en een camper. Beide chill omdat je een huis op wielen hebt. Zie ook mijn blog over onze reis naar Amerika. Maar…. in Amerika heb je niet de smalle en steile bergweggetjes als hier in de Ardèche, Vogesen of Jura.. dan is een caravan toch wat chiller, om alleen maar naar de volgende camping te verplaatsen. En als je het vergelijkt met een huisje, is het wel fijn dat je wat vaker kunt hoppen en al voor je reis begint je huisje kunt inrichten. Én je huisje altijd bij je te hebben, óók als je nét je camping niet redt en ergens langs de kant van de weg eindigt 🙂

+++

4) Alles buiten, maar toch een muurtje

Dit geldt ook voor op een camping staan met een tentje, maar het voordeel van een caravan is dat je een muurtje hebt. Toen Kobe 1.5 was zijn we met de tent naar Denemarken geweest. Elke kreun van Kobe stond ik op scherp, bang om de hele camping wakker te maken. En ook hier hoor ik toch de baby’s in een tent die vroeg wakker zijn best goed. Nu heeft dat ook te maken met dat Kobe en Vicky simpelweg weer wat ouder zijn (geen 1.5;)) en ietsje beter te handelen zijn en goed met ze te praten is.

+++

5) Burgerlijkheid   

Maar jeetje; wat vind ik caravans toch lelijk… ik snap dat er leukere zijn, maar die waren ofwel niet via de verhuur (en wilden we wel liever ivm verzekering), ofwel te zwaar.. ik krijg gewoon de kriebels van de gebroken witte gevaartes met een lelijke vorm. Hier zouden ze echt iets aan moeten doen… dat zou al een grote reden zijn waarom ik er geen een zou kopen..

– – –

Conclusie

Tja overwegend veel plusjes tegenover best weinig minnetjes. Kortom, er moeten mooiere caravans gemaakt worden met beter sanitair 🙂

Iemand een tip voor ons voor volgend jaar misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *