Een tweeling en een kreeft met een tweeling. Wat onze sterrenbeelden over ons zeggen.

Elia is tweeling, net als ik. Dat was nog een leuk moment bij de echo, toen de vrouw zei: “De uitgerekende datum is … juni”. Ik zei: “Yes, een tweeling!” waarop mijn vriend wit wegtrok…

Sterrenbeelden, je gelooft erin of niet. Ik geloof er wel in. Natuurlijk, veel omschrijvingen zijn zo breed dat iedereen zich er wel een beetje in kan vinden. En ik geloof ook absoluut niet in van die horoscopen waar per maand staat wat er gaat gebeuren. Maar ik denk wel dat bepaalde eigenschappen vaker voorkomen bij mensen die in een bepaalde tijd geboren zijn. En dat sommige sterrenbeelden beter samen gaan dan anderen. Van al mijn exen was de overgrote meerderheid weegschaal, net als mijn twee beste vriendinnen. Veel andere goede vriendinnen zijn tweeling. Toeval? Misschien. Maar misschien ook niet.

Een tweeling en een tweeling

Mijn oudste zoon is dus tweeling, net als ik. Daarover lees ik op alcohbata.eu:

‘De combinatie van twee Tweeling sterrenbeelden in een relatie is vaak enorm speciaal. Beiden zullen zichzelf herkennen in de ander, wat zowel positieve als negatieve eigenschappen met zich mee brengt. Vaak zijn twee mensen van hetzelfde sterrenbeeld aan elkaar gewaagd en dat maakt deze combinaties erg boeiend.’

Of Elia en ik ‘aan elkaar gewaagd’ zijn vind ik moeilijk te zeggen, maar dat we ons in elkaar herkennen (ja, ook hij in mij, hij zegt steeds vaker “Mama, ik lijk op jou“…) is zeker waar. En dat dat zowel positief als negatief kan uitpakken ook. Elia is enorm gevoelig. Meestal kan ik daar goed mee omgaan, maar soms, als ik bijvoorbeeld zelf ook niet in een goede bui ben, kunnen we het slechtste in elkaar naar boven halen. Op zo’n moment trekken we ons allebei terug en zijn we koppig, waardoor we er langer dan nodig in blijven.

Ik schreef het al eerder, maar Noël is als persoon veel makkelijker te lezen dan Elia, omdat hij zijn emoties veel duidelijker uit. Elia is meer een binnenvetter. Desondanks voel ik hem heel goed aan, en vice versa. Elke band die een ouder met zijn kind heeft is speciaal, daar twijfel ik niet aan, maar soms zit je net iets meer op hetzelfde level. Dat heb ik met hem. Op astropsychologie.nl las ik ook nog:

‘Twee Tweelingen gekoppeld kunnen het erg goed met elkaar vinden op een mentaal niveau. Ze linken ideeën aan elkaar en denken hetzelfde. Onder alle gelijke sterrenbeeldkoppels in de dierenriem begrijpen Tweelingen elkaar het beste.’

Een tweeling en een kreeft

En dan mijn jongste, kleine druktemaker. Als ik lees over de combinatie van een tweeling met een kreeft (ik lees dan ook over romantische relaties), dan begint dat vaak met een waarschuwing, zo van: weet waar je aan begint.

Er zijn blijkbaar nogal veel verschillen tussen deze sterrenbeelden. Daar had ik Google niet voor nodig, dat had ik je zo ook wel kunnen vertellen, zie ook mijn blog over Degene die het minst op me lijkt, wil het vaakst bij me zijn. Ik lees dat tweelingen veel analyseren (daar had ik wederom Google niet voor nodig), terwijl kreeften vaker reageren vanuit hun intuïtie. Dat verschil zie ik ook heel duidelijk terug, ook tussen mijn zoons. Verder lees ik dat kreeften erg verzorgend zijn. En ook dat herken ik. Noël is over het algemeen veel wilder en drukker dan Elia, maar als er een baby of een jong dier in de buurt is dan is hij de eerste om ernaartoe te gaan om te aaien, terwijl het Elia niet zoveel boeit.

Op mens-en-gezondheid.infonu.nl lees ik ook nog dit grappige stukje:

‘Tweelingen en Kreeft moeten van elkaars fouten leren als ze een stabiele en sterke relatie willen opbouwen. Deze twee tekens kunnen slechts een gelukkig huwelijk aangaan als ze kunnen omgaan met hun onderlinge verschillen.’

Nu hoef ik geen gelukkig huwelijk met mijn zoon (dat zou ook vreemd zijn…), maar ik wil wél graag een sterke en stabiele relatie. En die hebben we ook. Ondanks al onze verschillen :).

Zoals het vaak gaat met sterrenbeelden kun je erin lezen wat je wilt. Als ik naar argumenten had gezocht waarom een tweeling juist niet met een tweeling en wel met een kreeft samengaat, had ik die ongetwijfeld ook gevonden. Toch vind ik het leuk dat het in grote lijnen overeenkomt met mijn eigen ervaring. Twee jaar geleden schreef ik de blog Ik heb een voorkeur voor 1 van mijn 2 kinderen. Lekker controversiële titel, die mogelijk zelfs verontwaardiging kan oproepen. Want hoe kun je dit nou zeggen als moeder? In die blog gaf ik aan dat ik het soms moeilijker vind om met Noël te zijn, omdat ik hem minder goed begrijp dan Elia. Dat gedeelte over het minder goed begrijpen (of nou ja, aanvoelen) is nog steeds zo, maar ik vind het niet langer moeilijker om met hem te zijn, juist omdat Elia en ik soms botsen omdat we zoveel op elkaar lijken. En omdat Noël dus makkelijker te lezen want transparanter in zijn emoties is.

Al met al denk ik dat elke relatie tussen twee individuen uniek is, en dat je overal iets van kunt leren. Ik ben heel blij en dankbaar dat mijn zoons me die kans geven.

*Foto’s door Ayla Maagdenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *