Het geheim voor mijn haar…

Al sinds de zwangerschap van Vicky, mijn tweede, heb ik last van iets wat ik noem: het ‘vette haar’ syndroom. Tot twee maanden geleden was mijn haar na elke wasbeurt eigenlijk direct weer vet. In de afgelopen twee jaar heb ik zo’n vijftien shampoos geprobeerd, tot ik je van het had 😉 hier vertel ik jullie welke mooie ideeën en tips ik heb gekregen en welke uiteindelijk écht hebben geholpen.

1) Wasbeurten verminderen: Wat ik eerst heb geprobeerd, is het een tijd minder vaak te wassen. Voor mijn zwangerschap had ik er soms drie dagen tussen zitten (dat werkte toen wel) en dacht, misschien heb ik mijn haar wel verwend en moet ik mijn haar weer opvoeden. Misschien is de structuur veranderd en hebben de hormonen uit mijn zwangerschap zo’n effect gehad op de structuur van mijn haar, dat ik weer opnieuw moet beginnen met het ‘trainen’ van mijn niet-was-dagen. Ik waste het een tijdje (3 maanden zoiets) steeds 4/5 dagen niet en dan op dag 5/6 weer wel, maar de vetheid bleef. Ik wilde niet nóg langer ermee doorgaan (want, tja, je loopt best lang met vet haar, in mijn geval zo’n 4 dagen).

2) Schilfers: mijn kapper zag dat mijn hoofdhuid erg droog en geschilferd eruit zag. Ik heb dat nooit gevoeld of gemerkt, er lagen nooit witte plukjes hoofdhuid op mijn kussen of schouders, nooit! Maar de kappers smeerde mij toen een duur goedje aan (€35 voor een fles), van Keune (uiteraard). Maar met die shampoo voelde mijn hoofdhuid heel arelaxt aan én mijn haar werd er niet mooier op.

3) Elke dag wassen – Ha, nou dat was natuurlijk niet dé oplossing, want ik bleef het vethouden. Daar werd ik erg moedeloos van.

Dé oplossing (en nee, dit is niet gesponsord, want daar doen Carms en ik niet aan):

Met dit natuurlijke zeepje, wat dus lijkt alsof je echt zeep in je haar smeert, voelt het aan het begin wat stroef aan. Maar, een voordeel: je kunt het elke dag gebruiken (yeah), er zit geen slechte stoffen in (yeah) en je haar wordt niet meer vet (yeah)!!

Volgende project: mijn huid.  Al jaren last bij hormonen, periodieke stemmingswisselingen 😉 en bij bepaald eten! Maar wat precies ben ik nog niet achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *