De best gelezen drie artikelen in april 2020

En weer een maand in quarantaine voorbij. Gek hoe snel ook dat went. Terwijl alles toch zo anders is dan hoe het normaal gesproken was. Wat niet anders is, is het overzicht van best gelezen blogs. En dit waren die van april:

1.) Twee jaar ertussen: een terugblik op het ideale leeftijdsverschil.

Mijn zoons schelen 2 jaar en 1 maand. Twee jaar geleden, toen ze dus nog een baby en een peuter waren, leek me dat ‘vooral leuk voor later’. Nu, twee jaar verder, prijs ik mezelf gelukkig om mijn vooruitziende blik. Elia en Noël zijn namelijk beste vrienden, en hoewel ik niet uitsluit dat dat ook had gekund met méér leeftijdsverschil, ben ik zelf dankzij deze ervaring een groot voorstander van een (relatief) klein leeftijdsverschil.

2.) Elk schrammetje een oorlogswond: pijn bij hooggevoelige kinderen

Mijn kleuter is hoogst waarschijnlijk hooggevoelig. Hij reageert in elk geval tamelijk heftig op bepaalde situaties, die voor een ander kind misschien ook erg, maar toch niet zó erg zijn. Bijvoorbeeld als hij pijn heeft. Hij is dan letterlijk in alle staten. In deze blog geef ik voorbeelden en vertel ik hoe ik vervolgens omga met de ‘wond’ die in veel gevallen niet meer dan een schrammetje blijkt te zijn.

3.) Kobe eerste- en Vicky tweedehands: is dat wel eerlijk?

De voorbereidingen qua spullen kopen waren bij Frederieks eerste en tweede kind heel anders. Struinde ze bij haar eerste zwangerschap nog door de Prénatal, vastbesloten om alles perfect in orde te hebben (ruim) voordat de baby er was, daar werd bij zwangerschap nummer twee een doos van zolder gehaald om te kijken welke kleertjes doorgeschoven konden worden. Is dat erg? Is Vicky de dupe van het feit dat zij de tweede was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *