Stelling: in quarantaine met kinderen is zwaarder dan in quarantaine in je eentje


Zoals vaker is het eigenlijk onmogelijk hier een antwoord op te geven, omdat ik maar 1 van de 2 opties zelf meemaak. In quarantaine zitten met kindjes is me tot nu toe 100% meegevallen. Het scheelt enorm dat we een ‘intelligente’ lockdown hebben, waarbij we dus nog wel buiten kunnen spelen op een plek waar verder niemand is. Verder is mijn vriend ook thuis, dus dat maakt dat ik het tot nu toe eerder gezellig dan echt zwaar vind. Natuurlijk lijkt het me wel relaxt om eens uit te kunnen slapen of de hele dag Netflix te kijken, maar dat zit er niet in. In ruil daarvoor ben ik nooit eenzaam, is het huis altijd gevuld met geluid (veeeeel geluid) en levendigheid, en hebben we toch een ritme. Ik kan me voorstellen dat ik die dingen zou missen als ik echt helemaal alleen geweest was. Hoewel dat scenario me nu op sommige momenten juist als muziek in de oren klinkt ;).

Maar zo is het denk ik altijd: heb je het één, dan zie je de voordelen van het ander ook wel in, en andersom. Dus ik ga voor NO: in quarantaine met kinderen is niet zwaarder dan in quarantaine in je eentje. Het is even zwaar. Of even niet-zwaar, hangt er vanaf hoe jij het persoonlijk ervaart. Er zitten ongetwijfeld ook mensen samen (als in: met hun partner of met huisgenoten) in quarantaine die dat als zwaar bestempelen. Ik ben ergens best benieuwd hoe ik het zou vinden, helemaal in mijn eentje. Dus ben jij alleen en wil je best een weekje voor twee energieke jongetjes zorgen? Stuur me dan een berichtje…

Nee zonder gekkigheid, ik weet niet hoe het is om (nu, in deze situatie) echt eenzaam te zijn. De mensen die dat doormaken, wens ik veel sterkte. En alle andere mensen die in wat voor samenstellingen dan ook in quarantaine zitten en dat pittig vinden ook.Het valt me enorm zwaar, het thuis zitten. Het proberen mijn kinderen te vermaken, het werken en knutselen. Ik heb Skype calls waar Kobe bij me komt staan om te vragen of ik een programma kan opzetten of Vicky die schreeuwt door een telefonisch gesprek. Ik kan er niet omheen dat met kinderen thuis zijn in quarantaine best heftig is.

Toch denk ik dat alleen zijn in deze tijd ook niet makkelijk is. Ik heb M. om tegen te praten, kan nog steeds met hem ‘s avonds mijn dag bespreken en met de kindjes knuffelen.

Daarnaast denk ik niet dat het makkelijk is de twee situaties, met of zonder kinderen, met elkaar te vergelijken. Ieder gezin/huishouden heeft zijn eigen uitdagingen, of je nu kinderen hebt of niet. Ik zeg NO tegen deze stelling.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *