De best gelezen drie artikelen in maart 2020

Maart 2020… de maand die waarschijnlijk nog jarenlang (!) in ieders geheugen zal staan. Want wat een bizarre maand was het. Van slecht nieuws uit China tot een totale lockdown in Italië, en inmiddels ook een zogenaamd ‘intelligente lockdown’ voor ons. Het is dus ook niet zo vreemd dat we deze maand veel publiceerden dat met Corona te maken had. Twee van die persoonlijke blogs hebben de top 3 gehaald. En het interview, want die doen het ook altijd goed. Lees mee voor zover je dat nog niet gedaan had:

1.) Iedereen in quarantaine. #Blijfthuis met kinderen.

In quarantaine zitten is voor niemand leuk, maar met (kleine) kinderen nog een extra uitdaging. Zeker als papa en/of mama ook nog thuis moeten werken. Frederiek zette in deze blog tips op een rijtje van activiteiten die je kunt doen met je kinderen, maar ook van activiteiten die zij alleen kunnen doen, zonder jou.

2.) Slow living: de voordelen van quarantaine

De voordelen van Corona? Daarvan zie ik er precies nul. Het is een gevaarlijke, zeer besmettelijke ziekte waar mensen dood aan gaan. Maar die quarantaine, die vind ik – tot nu toe – zo erg eigenlijk helemaal nog niet. Benieuwd naar hoe ik, die me sowieso al zelden verveel, mijn tijd thuis besteed? Je leest het in deze blog.

3.) Interview met Kristel die een postnatale depressie had

‘Ik werd op een gegeven moment bang om naar buiten te gaan’. Een quote van Kristel die, anders dan je wellicht denkt, helemaal niks met Corona te maken heeft. Zij had namelijk een postnatale depressie, die er in haar geval voor zorgde dat ze bang werd dat andere mensen haar dochtertje van haar af wilden pakken. Pas negen maanden na haar bevalling, toen ze suïcidale gedachtes kreeg, zocht ze professionele hulp. Een bijzonder openhartig interview over een onderwerp waar helaas nog steeds een taboe op rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *