Skiën met de kleintjes. 10 tips.

Wij zijn net op tijd op skivakantie geweest. Inmiddels gaan de liften dicht, zijn de après-ski tenten gesloten en is iedereen weer op weg naar huis om voor Corona op de vlucht te gaan. De afgelopen week zijn wij er, we zaten in Oostenrijk, gelukkig niet erg mee bezig geweest. Het zonnetje scheen, er lag sneeuw, er viel ook nieuwe sneeuw en we zaten in een fijn huisje. Lekker veel onze handen wassen en die berg af!;)

Wil jij volgend jaar op wintersport maar twijfel je nog?

Ik heb wat tips opgeschreven.

1. Zorg voor een accommodatie dichtbij een lift. Wij zaten in Edelweisshaus in Königsleiten 50 meter boven de lift, met de lift waar vanuit de mensen zo onze huiskamer in konden kijken. Maar och, wat was het chill dat je niet eerst met de bus hoefde of 500 meter met zware ski’s en schoenen te kopen, om er te komen.

2. Opa’s of oma’s skiën niet altijd meer. Maar vinden het misschien wel fijn om ook op skivakantie te gaan. Scheelt hun weer skipasgeld, zijn ze toch op vakantie én zijn ze een weekje gezellig bij hun (klein)kind(eren). Ook leuk en handig voor jullie omdat jullie dan ook een keer samen de berg op kunnen. En met een dagpas kun je toch boven samen die schnitzel nuttigen;)

3. Mochten opa’s en oma’s niet kunnen of juist ook willen skiën, dan zijn er ook erg veel dorpjes met een crèche voor dagdelen. Kun jij toch een paar uurtjes de piste op.

4. Vergeet je slee niet. Dit behoeft geen uitleg denk ik zo (zie foto)!

5. Reserveer voor je vakantie een skiklasje voor je kleintje. Omdat wij in het laagseizoen gingen hoefden wij niet te reserveren! Let wel op leeftijd en adviezen.. Ons werd bij de introductie geadviseerd je kind alleen skiles in te schrijven wanneer zij 4+ zijn. De reden hiervoor is onder andere hun aandachtsspanne. Na een kwartier, twintig minuten zijn ze het leren skiën beu en gaan ze sneeuwpoppen maken. Ook leuk maar zonde van de betaalde les… Nog belangrijkere reden: het lichaam (heupen, benen, romp) heeft nog niet genoeg kracht om goede ski’s naar voren te krijgen. Als je dit lang genoeg doet, schijnt dit ook niet goed te zijn voor hun heupen. Vind je het dus leuk als je kind gaat leren skiën, is het misschien goed om pas als ze 4 jaar zijn, te gaan.

6. Wil je toch met je 3-jarige skiën, kan dat natuurlijk wel. Je kunt dan het beste een accommodatie uitkiezen die dichtbij een kinder- of oefenweitje ligt, met een pannenkoekenlift of ankerliftje waar een 3/4-jarige gemakkelijk zelf ook op kan. Op zo’n oefenweitje kunnen ze perfect oefenen. Dit is overigens sowieso leuk, ook voor kindjes met wat meer ervaring.

7. Wij vonden het juist leuk om af en toe een thee, hot choco, weizenbier of glühwein te drinken in de buurt van waar we overnachtten. Dit is dan vaak ook gelijk een après-ski hut, waar je tot 22u, in ons geval soms tot 1u ‘s nachts de muziek wel van hoorde. Overlast dus. Mocht je hier geen last van willen hebben en het ook niet erg vinden dat je wat verder van de barretjes zit, kies daar dan ook vooral je accommodatie op uit.

8. Nu hadden wij voor Kobe het geluk dat een vriendje van hem ski’s en schoenen te leen had voor hem. Je gebruikt zulke spullen 1, Max 2x per jaar en zijn perfect om deze te lenen. En ook prijzig genoeg om dit te doen. Kobe zijn vriendje (zijn ouders) hebben de ski’s via een tweedehands ruilsysteem gekocht. Hier kun je de spullen weer omruilen voor de juist maat. En ben je niet al teveel kwijt.

9. Spaar ervoor en ruil het in voor je mei- of voorjaarsvakantie. Echt goed koop is het niet namelijk. Skipas is al gauw 150 euro….

10. Op skivakantie ga je zelf alles koken, misschien met een of twee avonden dat je ergens anders eet. Neem zoveel mogelijk dingen van huis mee (pasta, aardappels, chocopasta, zout/peper, etc etc etc.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *