De best gelezen drie artikelen in februari 2020

De kortste (en hopelijk ook koudste en natste) maand van het jaar zit erop. Hoewel het een relatief warme februarimaand was, maak je mij hier niet blij mee. Ik kijk reikhalzend uit naar de zomer! Maar voor nu is het ook wel fijn om lekker binnen te zitten en blogs te lezen. En dat is precies wat jullie deden! Kijk en lees mee met de top 3 van deze maand:

1.) “Verdrinken die hap.” De bizarste discussie die ik ooit over mijn kind voerde.

Echt heel lief, de reacties die ik hierop ontving, zowel via social media als in het echte leven. Ik weet zelf natuurlijk ook wel dat die vrouw die over mijn schreeuwende dreumes ‘verdrinken die hap’ mompelde een uitzondering is, en dat er echt niets vreemds is aan een klein kind met een driftbui, maar het is toch fijn om die steun dan vanuit alle kanten te krijgen. Dus dank jullie wel daarvoor!

2.) Rekenen, maar dan met kleuters

Wij denken: 2 + 2 is 4. Een kleuter denkt niet zo. Die leren spelenderwijs rekenen, meten en ruimtelijk inzicht. Frederiek leerde uit de nieuwsbrief over de rekenmethode die Kobes school gebruikt en was ervan onder de indruk.

3.) De voordelen van voorlezen

Gek eigenlijk dat ik nu pas een hele blog aan (voor)lezen voor/met kinderen wijdt. Want het is een van mijn favoriete activiteiten om samen te doen. Ik vind het zo gezellig! En grappig vaak, dat ook. Het is bovendien ook nog goed voor van alles, bijvoorbeeld voor woordenschatuitbreiding of emotionele ontwikkeling. Waarvoor nog meer en hoe je voorlezen leuk houdt, ook voor jezelf, lees je in dit stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *