Kringloopgeluk in de kinderkamer #1

Toen ik onlangs weer eens bezig was in de kinderkamer (want dat ben ik vrijwel dagelijks), schoot me te binnen dat ik er best een blog van kon maken! Ik vind het zelf ook altijd leuk om binnen te kijken in andermans’ huis, dus waarom niet?

Dit is Elia’s slaapkamer – een realistische, onopgeruimde weergave ervan. Een slaapkamer van een prima formaat, zeker voor een kleuterkamer, maar een kamer die ook met hem mee kan groeien. Achter die deur rechts zit een tamelijk grote inbouwkast, heel fijn. Bij het inrichten van zijn kamer ben ik uitgegaan van de dingen waar hij van houdt. Zoals verschillende kleuren & vormen en dieren. En oké, ook waar ik zelf van hou ;-). Van mijn vriend mocht ik in de kinderkamers ‘doen wat ik wilde’, dus dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen… op de muurverf, de naamslinger en de posters na (die Elia zelf online heeft uitgezocht) is alles in zijn kamer tweedehands. Het is dus écht een kamer vol kringloopgeluk!

Boven zijn bed hangen twee rekjes die ik bij de kringloop vond en zelf overschilderde. Oorspronkelijk zijn het geloof ik kruidenrekjes. Ze waren € 1,50 per stuk. Erop staan boeken, een beeld van een hertje en een spaarpot in de vorm van een blikje. Daarboven hangt een pluche kamelenkop die ik op Koningsdag vond voor € 1. Er was ook een tijgerkop die ik zelf iets cooler vond, maar die vond mijn dappere zoon te eng ;).

Onder de rekjes deze lichtgevende letter E. Dat vind ik (onder meer) zo leuk aan winkelen in de kringloop. Hoe toevallig is het dat ik 1 zo’n lamp vind, en dan ook nog toevallig in de voorletter van mijn zoon? Voor € 2,50 nam ik hem meteen mee, dat snap je…

De lamp ‘in actie’… de andere lamp in zijn kamer, de oranje plafondlamp, komt oorspronkelijk van Ikea. Die was ook ongeveer een euro bij de kringloop :-).

Dan aan de andere kant veel lijstjes (prijzen varierend van € 0,50 tot € 1,50) met daarin posters van dieren en een ijsje, een soort papieren pompom (€ 0,50) en twee vogelhuisjes (€ 1,50 per stuk). In de rode zit een kikker. Aan de haakjes hangt vaak zijn pyjama en in het weekend of in vakanties, als hij niet naar school hoeft, ook zijn rugzak.

Deze houten racebaan in acht stukken is een van de betere kringloopvondsten van de laatste tijd. Hij kostte € 4, wat voor kringloopbegrippen relatief duur is, maar hij is dan ook vrij groot, écht mooi en van zulke degelijke kwaliteit dat hij nog jarenlang meegaat.

Extra leuk vind ik dat de jongens nu al allerlei andere toepassingen ervoor gevonden hebben dan ‘slechts’ over de baan rijden. Zo wordt de opbergdoos ook als boot gebruikt, de deksel als glijbaan enz.

Nou, dat was ‘m dan, een inkijkje in Elia’s kamer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien, want dit is pas deel 1 in de serie ‘kringloopgeluk’. Tot snel ;-)!

2 thoughts on “Kringloopgeluk in de kinderkamer #1

  1. Dit heeft dan weer niks met de kringloop te maken, maar: dat geel en blauw op de muur, heel mooi! Inspiratie voor als mijn oudste volgend jaar een nieuwe kamer krijgt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *