De best gelezen drie artikelen in januari 2020

Weet je wat grappig zou zijn? Als het artikel met De best gelezen drie artikelen zélf in de top 3 zou komen te staan. Dat is nog nooit gebeurd. En zou ook lastig zijn, aangezien ik het overzicht altijd op (een van de) laatste dag(en) van de maand publiceer.

Ik dwaal af. Terug naar de artikelen van deze maand. In de eerste maand van het nieuwe jaar lazen jullie vooral massaal dit:

1.) Meten met twee maten. Een vader met een draagzak is een held, een moeder is een… moeder.

Wow, wat een herkenning vonden jullie in dit stuk. Leuk voor ons dat het zo goed gelezen werd, minder leuk dat blijkbaar meerdere mama’s het met mij eens zijn: als moeder word je écht anders behandeld en wordt er anders naar je gekeken dan naar een vader. Als mijn vriend boodschappen doet met twee kleine kinderen, is hij een held. Als ik het doe, kijkt niemand ook maar naar me. Tenzij een van de kinderen vervelend doet, dan ineens weer wel…

2.) Intrinsieke motivatie versus voorkauwen

De hele dag door moeten kinderen dingen die zij niet per se (op dat moment) willen. Het is aan ons als ouder om ze toch zo ver te krijgen. Maar hoe? In deze blog vertelt Frederiek hoe ze Kobe dingen uitlegt met als doel dat hij zélf leert nadenken waarom iets handig is en dus ook zélf leert beslissen. Al gaat dat met vallen en opstaan…

3.) Interview met Ingrid die zwanger raakte op haar 46e

De een wil een kind, maar het lukt niet. De ander wil geen kind, maar raakt toch per ongeluk zwanger. Ingrid (nu 48) had al twee volwassen dochters toen zij op 46 jarige leeftijd wederom zwanger bleek te zijn. Tegelijkertijd met haar dochter nog wel… In het interview vertelt zij over (de ontdekking van) haar zwangerschap, de voor- en nadelen van moeder worden op relatief oude leeftijd en de reacties vanuit haar omgeving, die niet altijd aardig waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *