Alles wat ik in 2019 laat liggen. Mijn goede mama voornemens voor 2020.

Het moment waarop ik dit schrijf lig ik te relaxen op de bank. Het is 30 december 2019 en 2020 ligt op de loer, nog maar twee nachtjes slapen. Een daarvan chill, de ander onrustig met vijf in plaats van twee kinderen, oliebollen bakken, champagne en vuurwerk kijken buiten. Op deze avond lig ik na te denken over mijn kijk op 2020.

Hoe wil ik 30 december 2020 op de bank zitten? Wat wil ik komend jaar bereiken en hoe wil ik mezelf eind 2020 zien?

First thing; als er iets wat je wilt bereiken, dan moet je het zelf regelen. “In het leven moet je zelf de slingers ophangen.” zeg ik altijd maar. Niemand anders doet dit voor je.

Normaal ben ik helemaal niet van de goede voornemens (bull shit, elke dag moet je goede voornemens kunnen ’nemen’). Maar een beetje doelen stellen als mama kan dit jaar eigenlijk geen kwaad. Ik stelde acht voornemens als moeder voor mezelf op.

  1. Meer tijd voor mezelf als moeder. Kortom: meer tijd besteden aan mezelf en mijn eigen gezondheid.
  2. Vaker op het schoolplein staan van Kobe – Ik werk 32 uur en haal Kobe welgeteld 1 keer op. Tijd om even met mijn baas te praten dus..
  3. Vaker leuke dingen doen met Vicky – Kobe heeft op woensdagmiddag vrij. Dat houdt in dat ik doordeweeks best veel quality time heb met hem. Vicky zie ik vooral in het weekend kwalitatief, maar 1-op-1 komt niet vaak voor. Tijd om daar verandering in te brengen!
  4. Muzikaler huis krijgen – M. en ik willen graag een piano in huis. Even sparen nog! En mijn gitaar wil ik ook uit het stof trekken. Iets meer deuntjes in huis halen dus.
  5. Huid schoonhouden en misschien nog wel beter krijgen. Want: goed voorbeeld doet goed volgen. Als Vicky mij elke ochtend en avond mijn gezicht ziet schoonhouden…. zal zij dat later  ook doen.
  6. Minder controling over situaties – ik merk dat ik soms momenten en situaties teveel wil sturen. Lopen we door Artis, wil ik toch graag naar de volgende dieren. Zijn we in de Albert Heijn, wil ik eigenlijk het liefst zo snel mogelijk bij de kassa zijn. En waarom? Als we geen haast hebben, is dat best gek eigenlijk. Als ik wat minder de situatie zou willen controleren en wat meer rust zou nemen in het moment zelf, zullen dat soort simpele dingen ook een stuk soepeler gaan.. mooi streven lijkt me.
  7. Meer lezen met de kinderen. Ik heb een nieuwe baan! Waar lezen en kennis van boeken heel normaal en gebruikelijk is. Daarnaast houd ik enorm van lezen. Prentenboeken, of tegenwoordig hele verhalen, met de kinderen. Naast dat ik ze elke avond voorlees voor het naar bed gaan, zou ik graag nog meer tijd willen besteden aan (voor)lezen.
  8. Sporten hoort ook in het rijtje. Ik zou graag met Kobe en Vicky meer willen sporten, of in ieder geval bewegen. Of we nou naar TunFun gaan, of we vaker een potje gaan voetballen buiten, beide kan.

Wat zijn jouw goede voornemens (als mama) in 2020?

2 thoughts on “Alles wat ik in 2019 laat liggen. Mijn goede mama voornemens voor 2020.

  1. Goede voornemens als autiayla; mee naar TunFun, meer verstoppertje spelen en krabbetjes zoeken met Kobe en Vicky. En als vriendin Ayla, meer tijd met Frederiek doorbrengen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *