De drie best gelezen artikelen in december 2019

De laatste maand van het jaar 2019 zit erop. Een jaar waarin wij allerlei nieuwe bezoekers mochten verwelkomen (gezellig!) en waarin we beiden volop inspiratie opdeden in het dagelijks leven met onze (b)engeltjes. We hebben zin om ook in 2020 weer kwalitatief hoogstaande stukken voor jullie te schrijven ;), maar nu eerst een terugblik… Wat waren de best gelezen drie blogs deze maand?

1.) Interview met Charlotte, die pleegmoeder is.

Een kind in huis nemen, liefde geven en opvoeden alsof het je eigen kind is, terwijl je niets met elkaar gemeen hebt. Nogal heftig, toch? Dat vindt Charlotte ook. Toch deed zij het. In het interview vertelt ze over haar (hun) beslissing om pleeggezin te worden, over het jongetje dat nu al twee jaar lang haar pleegzoon is en over alle obstakels – maar ook alle mooie momenten – die ze meemaken.

2.) Dingen waarvan ik blij ben dat ik ze heb gedaan voordat ik kinderen kreeg

Natuurlijk, kinderen verrijken je leven. Maar sommige dingen worden ook moeilijker als ze er eenmaal zijn. Of in sommige dingen heb je dan simpelweg geen zin meer. Zoals veel en vaak uitgaan. Toch ben ik blij dat ik dat – en meer – gedaan heb voordat ik moeder werd. In dit stuk, waar onze lezeressen zich blijkbaar in konden herkennen want het werd veel geliked en gelezen, som ik de dingen op waarvan ik blij ben dat ik ze heb gedaan voordat ik moeder werd.

3.) Vijf jaar jarig op pakjesavond. Hoe voelt het nu?

Kobe is geboren, en dus ook jarig, op 5 december. Dat zag Frederiek al aankomen toen ze op 4 december ’s avonds laat 4 centimeter ontsluiting had. In deze blog gaat ze alle vijf verjaardagen langs – hoe was het toen om jarig te zijn op Sinterklaas, en hoe is het nu?


Lees ook de drie best gelezen artikelen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *