De drie best gelezen artikelen in november 2019

Een keer met je ogen knipperen en er is weer een maand voorbij. Zo voelde het voor mij in elk geval wel. En gelukkig maar, want november (of eigenlijk alle maanden waarin het koud is) is niet mijn favoriete maand. Maar genoeg over mij. En meer over jullie! Welke blogs konden deze maand jullie goedkeuring wegdragen? Hier komt de top drie:

1.) Wat ik van het moederschap vind. Maar dan echt.

Grappig dat soms een blog waar ik zelf over twijfel dan weer zo warm onthaald wordt. Deze blog schreef ik in tien minuutjes en ik paste daarna ook niets meer aan. Terwijl ik normaal gesproken ga schrijven met een soort plan, begon ik deze zonder te weten waar ik nou eigenlijk heen wilde. Behalve dat ik eerlijk wilde zijn over zowel de ups als de downs van het moederschap en hoe ik dat ervaar. Blijkbaar werd dat gewaardeerd, want ik kreeg er veel lieve reacties op, van zowel bekenden als onbekenden. Leuk!

2.) Hoe Mothers and Sons mij door mijn tropenjaren heen hielp

Frederiek schreef dit mooie eerbetoon aan onze blog, en eigenlijk ook een beetje aan mij ;-). Anders dan zij heb ik nooit bewust stilgestaan bij wat deze blog me nou ‘oplevert’, behalve schrijfplezier en leuke contacten in de vorm van interessante mensen die ik interview, dus ik vond het heel mooi om te lezen hoe Frederiek in een lijstje schreef hoe onze blog haar hielp om zich door de zogenaamde tropenjaren met kleine kindjes (waar we overigens beiden nog steeds in zitten) heen te worstelen…

3.) De ontwikkeling en betekenis van kindertekeningen

De enige blog in de top drie van deze maand waarvoor een van ons daadwerkelijk research gedaan heeft. Aan de hand van Elia’s kindertekeningen en met behulp van het boek Kinderen geven tekens analyseerde ik de manier waarop mijn kleuter poppetjes tekent. Geinig om te doen, en interessant om te lezen blijkbaar ook. Ik zei het in de blog zelf ook al maar het lijkt me leuk om over een jaar een update te geven en dan wederom Elia’s tekeningen onder de loep te nemen…


Lees ook de drie best gelezen artikelen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *