De drie best gelezen artikelen in september 2019

September begon mooi en eindigde heel regenachtig. Het perfecte weer om thuis te zitten en blogs te lezen, en dat hebben jullie lieve lezers gelukkig dan ook gedaan. Hier komt de top drie van september:

1.) De invloed van school op mijn kind

Wat is het leuk om een schoolgaand kind te hebben – vooral als dat kind het zelf ook leuk vindt om naar school te gaan. In Elia’s geval is dat gelukkig zo (al was ik van tevoren best bang voor deze overgang). Hoewel het een groot mysterie is wat Elia daar zoal doet, is de invloed van school wel duidelijk merkbaar in ons dagelijks leven. Onder meer in de uitspraken waar hij mee thuiskomt, waarvan “hou je bek vriend” de meest memorabele is…

2.) Kun je een kind verwennen met aandacht?

Volgens mij is dit de eerste stelling ooit die het tot de top drie gehaald heeft. Volgens mij ook omdat het een vrij controversieel thema is: kun je een kind, hoe oud dat kind ook is, verwennen met aandacht? Of is aandacht iets waarvan je nooit te veel kan geven? Wij interpreteerden de stelling elk op onze eigen wijze – zoals dat meestal gaat šŸ˜‰ – en kwamen uiteindelijk tot een conclusie die niet helemaal hetzelfde is…

3.) Dit had ik onderschat aan het moederschap

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om je in te beelden hoe het is om vader of moeder te zijn voordat je het daadwerkelijk bent. Ik had er zelf wel een bepaald beeld bij. Dat bleek op sommige vlakken te kloppen, en op sommige ook totaal niet. De (kleine) hoeveelheid slaap, de viezigheid en de duur van driftbuien zijn voorbeelden van dingen die ik van tevoren (zwaar) had onderschat. Een tikkeltje negatieve/pessimistische blog, maar blijkbaar wel een erg herkenbare, want hij werd volop gelezen. Ook wel fijn ergens, dat betekent dat ik dus niet de enige ben ;-).


Lees ook de drie best gelezen artikelen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *