De drie best gelezen artikelen in augustus 2019

Augustus – en daarmee de schoolvakantie en dus ook mijn eigen vakantie – is ten einde. Ik heb ervan genoten, maar heb ook enorm veel zin om weer te beginnen en mijn nieuwe klassen te leren kennen. Jullie, lieve lezers, genoten deze maand vooral van deze drie blogs:

1.) Grappige uitspraken van Elia #8

O, o, o, wat is het toch fantastisch om een kleuter in huis te hebben die zo veel praat. Soms is het trouwens helemaal niet fantastisch maar doodvermoeiend, en soms sneak ik stiekem naar boven om heel even te ontsnappen aan de monologen zonder einde die hij houdt, maar dat terzijde. De uitspraken van mijn oudste zoon worden altijd goed gelezen, zo ook deze maand. Ik kan niet wachten tot ik ook aan de serie ‘Grappige uitspraken van Noël’ kan beginnen…

2.) Waarom wij (niet) stopten met hockey

Frederiek en ik hockeyen al sinds we zeven jaar zijn. Eerst in Rijswijk/Delft, later in Amsterdam. Soms samen in hetzelfde team, soms in een ander, maar altijd stonden we twee keer per week op de grasmat. Althans, ik wel. Frederiek vond het allemaal wat lastiger te managen en is uiteindelijk gestopt met hockeyen. In de blogs die wij er allebei over schrijven lees je welke route wij afgelegd hebben om tot een tegenovergesteld besluit te komen. Want bij mij is er van stoppen nooit sprake geweest… Deze blogs werden ook massaal geliked door ons team, bedankt daarvoor dames ;)!

3.) Waarom kinderen egoïstisch (horen te) zijn

“Ik wil naar de olifanten!”, schreeuwt Kobe in Artis. Wat zijn ouders of zusje willen, doet er niet toe. Volgens hem is hij immers de enige op de wereld wiens behoeftes nu vervuld moeten worden. Het vermogen om zich in anderen in te leven, is bij hem nog niet zo ontwikkeld. Maar hoe lang blijft hij dan egocentrisch? En kan ik hier als ouders iets aan doen? Frederiek zocht het uit in een informatieve blog over de zogenaamde ‘Theory of mind’.


Lees ook de drie best gelezen artikelen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *