De 5 handigste spullen in mijn gezinshuishouden

Elke la die ik opruim in een van de kinderkamers ligt binnen een dag alweer overhoop. Elke keer als Vicky alles weer uit de kast trekt, denk ik; waar ruim ik nog voor op? Ik kan het ook à la de kledingtafels bij Zara gewoon op één hoop gooien en haar er spullen uit laten plukken. Dit geldt trouwens ook voor het stofzuigen in huis. Op woensdag is mijn opruim-, was- en soms stofzuigdag. Op donderdag komt Kobe terug van de BSO – also known as ‘de grootste zandbak van Amsterdam Noord’ – en dan ligt heel het huis weer onder en ben ik terug bij af. Kan ik eigenlijk weer opnieuw beginnen. Ook hier is het dweilen met de kraan open..

Ik heb in de afgelopen jaren dingen in huis gehaald die het mijn huishouden, mijn opvoeding en moederschap wat gemakkelijker maken. Maar waar ik inmiddels ook niet meer zonder kan! Hier zet ik ze op een rijtje.

 1. Zuigen maar dan in het klein.
  Elke middag als ik thuiskom, doe ik een rondje huis met dit geval. Het heeft verschillende bijnamen zoals kruimeldief, maar eigenlijk is het gewoon een stofzuiger in het klein. Die van ons, van Philips, is erg handzaam en het duurt erg lang voordat je het binnenste deel moet vervangen en leeggooien. Ik pak hem elke dag wel een keer op, ga ermee langs de keukenkastjes, het aanrecht en de ontbijt- lunch- of dinertafel en hoef niet het gedrocht van een grote stofzuiger uit de bijkeuken te halen, in het stopcontact te doen, snoer eruit trekken en alles ook weer zo opbergen. Dit kost minder tijd, is niet zo arbeidsintensief en perfect voor de kleine viezigheidjes!
 2. To cook or not to cook.
  Ik was het hier eerst niet helemaal mee eens. Die waterkoker doet goed zijn werk toch? Ik vind het niet erg om een paar minuten op kokend heet water te wachten of het water gewoon normaal op het vuur te zetten. Maar toen onze Quooker eenmaal geïnstalleerd was, wist ik dat ik niet meer zonder zou kunnen. Het koken dat ik vaak als ik terugkom van werk nog moet oppakken, gaat een stuk sneller als ik de pasta gelijk in gekookt water kan gooien, in plaats van wachten tot het water kookt. Gaan toch weer een paar minuten overheen. Ook ’s avonds als ik op de bank zit, heb ik in 20 seconden thee in mijn handen. Het is een mega luxe maar voelt toch echt als een ding dat mij relaxter maakt.
 3. Put the lights on!
  Elke ochtend gaat om 6.50 het licht een klein beetje aan en om 7.00 is hij op een normale stand. Dit heeft er toch – prettig genoeg – voor gezorgd dat de kinderen snapten wanneer het écht ochtend was. Als ze dan om 6.30 wakker werden ging ik wel naar ze toe, maar deed ik de deur weer dicht, licht liet ik uit. Aan het begin was het nog niet dat het 100% werkte, maar nu snappen ze hem… Nog een voordeel! Als ik in bed lig en het licht van Kobe ben vergeten helemaal uit te zetten (hij slaapt in met het licht een beetje aan), kan ik vanuit mijn bed met wifi via de Philips HUE app het licht uit zetten. Hoef ik niet de trap af om dit te doen. Awesome!
 4. Droger.
  Tja… 5 wassen in de week kun je niet wegwerken met een droogrek. Dan staat en hangt heel onze bijkeuken en logeerkamer continu vol met was. Een droger is dan erg handig meegenomen! Wij hebben een wasmachine waarbij je een was kunt inplannen. Na mijn werk stop ik de was in de droger en ‘s avonds voor her slapen gaan stop ik alles in de kast. Toppie!
 5. Hulpje in de keuken.
  Sindskort hebben wij een keukenmachine! Zo fijn! Pannenkoeken, taarten (in totaal pas twee trouwens) hiermee gemaakt. Enorm handig en scheelt veel tijd. Het is dat het ding zo duur is en wij hem voor ons trouwen kado hebben gekregen. Maar anders hadden we deze al veel eerder gekocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *