Continu fruit en basisbehoeften in huis – PICNIC is dé oplossing

Elke week drie keer naar de super moeten om boodschappen te doen? Zo gaat het in ons huishouden al een aantal jaar best goed. Toch komen we er steeds weer achter hoe intensief het is, om tijdens een werkdag niet alleen tijd te moeten inruimen om naar de super te gaan, maar ook tijd en hoofdruimte om te bedenken wat je die avond wilt gaan koken/eten. Én dan om niet te vergeten, moet er ook diezelfde avond nog gekookt worden. Los van het feit dat je er wel creatief van wordt en vaak de meest ingewikkelde dingen toch simpel in elkaar weet te flansen, kost het eigenlijk gewoon teveel. Geld, headspace en tijd… Ik zet de voor- en nadelen van thuisbezorgde boodschappen voor je op een rijtje. Spoiler: er zijn geen nadelen!

De 9 (eigenlijk 10) voordelen

  1. Vooruit plannen zorgt voor efficiënter boodschappen doen. Niet meer die losse pakken wc papier, maar omdat het toch wordt thuisbezorgd, dan gelijk maar een pak van 12 rollen!
  2. (en 3) Tot in de keuken! Met een flink gesjouw terugfietsen met vooral een pak pampers, achterop de wc-rollen en aan mijn stuur de twee tassen kleine spullen, is dat eigenlijk nogal gevaarlijk. Zeker als er ook ergens op mijn fiets nog een kind meegesleurd moet worden;) Ook nog eens veilig en mamavriendelijk dus. Zeker voor degene zonder bakfietsen onder ons.
  3. Alles in huis! Ik ben, volgens manlief vooral, een slechte boodschappen doener. Ik vergeet de helft van mijn lijstje. Erger nog: die helft wissel ik in voor allerlei andere boodschapjes waar ik in de schappen tegenaan gelopen ben of gewoonweg trek in heb gekregen tijdens het shoppen. Bij het pakken en vullen van mijn winkelwagentje in de online app van PICNIC, gebeurt dit niet zo snel.
  4. Ons straat is nogal klein. De kar van PICNIC is zo breed als een halve auto en kan op veel plekken komen. Ook onze buren , die in het smalle gedeelte van onze straat wonen, zijn erg tevreden als er in plaats van de grote Albert Heijn truck een kleine, smalle PICNIC wagen langs komt rijden voor onze boodschappen.
  5. Die avonden dat je geen tijd meer hoeft in te ruimen (wat ik ook in de inleiding al zei) voor de vragen “wat zal ik koken?” of “waar is de dichtstbijzijnde super?”
  6. Je opent de app, bijvoorbeeld op de bank, en je vult je boodschappen in. Wat je al aan etenswaren hebt liggen kun je ter plekke bekijken door de keuken met de telefoon in je hand in te lopen. Wanneer je door de Appie, Jumbo of Aldi loopt kun je niet virtueel even je keuken induiken om te kijken of je die ene courgette, tomaat of yoghurt nog hebt liggen.
  7. Eigen timing is anything. Met de PICNIC app kun je ook nog eens de boodschappen en het brengen ervan laten afstemmen van je eigen agenda. Komt op dinsdag 20.30 jou uit om de boodschappen van de hele week in te ruimen, kun je dat enigszins inplannen.
  8. En aangezien het ritme van een gezinnetje vaak wel consequent verloopt kun je het ook nog eens wekelijks inplannen en dezelfde basisboodschappen steeds opnieuw laten komen.
  9. Service tot aan de deur! Leuk, zo’n jongeman die zich suf tilt (voor geld uiteraard). Die service krijg ik aan de kassa bij de Appie niet hoor.

🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *