“Ze hebben zo veel aan elkaar” – De zoons van Frieke (34) schelen 9 maanden en 6 weken

In de rubriek ‘Mothers and others’ vandaag een interview met Frieke. Zij en haar man Ludo wilden graag een derde kindje, en dan het liefst met weinig leeftijdsverschil ertussen. Dat lukte: anderhalve maand na haar bevalling van zoon Otis was ze alweer zwanger van Vinz.

1. Kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Frieke, ik ben 34 jaar oud en kom uit het altijd gezellige Brabant. Daar woon ik samen met mijn lieve vriend en onze 4 kinderen.

2. Tussen je twee zoons zit een heel klein leeftijdsverschil. Was dat gepland?
Dit was gepland! Al hadden we niet verwacht dat Vinz zich zo snel na Otis zou aankondigen. Tussen Liv en Otis zit ruim 7 jaar leeftijdsverschil. We wilden graag nog een derde kindje erbij maar met weinig leeftijdsverschil ertussen. Dus na Otis lieten we de natuur haar gang gaan. Niet wetende dat ik in mijn verlof alweer een positieve test in mijn handen zou hebben.

3. Wat ging er door je heen toen je ontdekte dat je alweer zwanger was, terwijl je zoon nog een kleine baby was?
Ik was in shock! Dat verwacht je toch niet. Mijn vriend moest echt even gaan zitten haha. Maar erg blij! Dat is toch gaaf voor de kinderen zelf.

4. Hoe verliep je zwangerschap die kort op de bevalling volgde?
Het was een pittige zwangerschap. Ik had helaas veel last van bekkeninstabiliteit. Otis was een hele makkelijke baby gelukkig. Toch verliep het beter dan bij Otis.

5. Wat vond/vind je het uitdagendste van het hebben van twee kinderen zo snel op elkaar?
Het eerste jaar was heel erg zwaar. Ik heb me vaak afgevraagd waarom we het een goed idee hadden gevonden. Het tweede jaar ging al iets beter gelukkig.

6. En wat is het leukste/mooiste eraan?
Ze hebben zo veel aan elkaar! Altijd een maatje om mee te spelen.

7. Hoe reageerde je omgeving op de zwangerschapsaankondiging die kort op de bevalling volgde?
Iedereen was verbaasd. Er waren ook zeker negatieve reacties, mensen die zich zorgen maakten over mijn gezondheid. Ik kan helaas niet natuurlijk bevallen dus dat zou betekenen 2x een keizersnede in 1 jaar tijd.

8. Wat is volgens jou het ideale leeftijdsverschil?
Ik ben van alle markten thuis. Liv is nu 14 jaar, Otis 6 jaar, Vinz bijna 6 jaar en Zara 2 jaar.
Ik denk dat ik toch weer voor het kleine leeftijdsverschil zou gaan. Vooral in dagjes uit is het moeilijk om iedereen het naar de zin te maken. De pubers heeft echt andere interesses dan de jongens of peuter.

9. Wat zou je moeders willen meegeven die er kort na de bevalling achter komen dat ze alweer zwanger zijn?
Allereerst gefeliciteerd! Geniet ervan, neem alle hulp aan die je krijgen kunt in het huishouden šŸ˜‰
Het eerste jaar word je geleefd. Daarna wordt het steeds een beetje makkelijker.

Benieuwd naar andere interviews? Klik op de foto’s hieronder om ze te lezen.

melanie interview. inbar interview. floor interview.
jessica interview. sophie interview. margie interview.
sarinah interview. sanne interview. kilian interview.
marly interview. annie interview.
hannah interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *