De drie best gelezen artikelen in april 2019

De eerste blog die deze maand veelvuldig gelezen werd én waar ik veel reacties op kreeg, was er eentje waarvan ik vooraf twijfelde of ik hem wel online zou zetten. Benieuwd welke het was en welke andere blogs deze maand veel gelezen zijn? Hier is de top 3 van april:

1.) Brief aan mijn derde kind dat er (waarschijnlijk) nooit zal komen

De reden dat ik over deze twijfelde, is omdat ik niemand wil kwetsen. Ik ben me ervan bewust dat er mensen bestaan die heel graag een kindje zouden willen, maar bij wie het om wat voor reden dan ook niet lukt. Zij zouden dolblij zijn met 1 kind, en ik twijfel over of ik een derde ‘wil’. Dat zou als ondankbaar geïnterpreteerd kunnen worden. Maar ja, zo bedoel ik het niet. Ik kreeg uit verschillende hoeken leuke reacties op dit stuk, en dan vooral van vrouwen die zich erin herkenden en die het mooi omschreven vonden.

2.) Het downgraden van ongemak, pijn en verdriet

Het viel Frederiek op dat ze, vaker dan haar lief is, woorden invult voor Kobe. Dan zegt ze bijvoorbeeld: “Het gaat wel, toch?”. Terwijl het eigenlijk helemaal niet gaat. In deze blog reflecteert ze op dergelijke situaties, die elke moeder wel zal herkennen, en formuleert ze goede voornemens om in het vervolg ongemak en verdriet van haar kinderen niet te downgraden, maar te erkennen.

3.) Sanne lijdt voor de tweede keer aan Hyperemesis gravidarum (HG)

Tijdens haar eerste zwangerschap was Sanne misselijk. En dan niet zomaar een beetje. Nee, zo misselijk dat uitdroging op de loer lag en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Nu, tijdens haar tweede zwangerschap, lijdt ze helaas nogmaals aan de zwangerschapsziekte Hyperemesis gravidarum (HG). In het interview vertelt ze over haar symptomen, en over hoe ze het positief probeert in te zien – hoe moeilijk dat soms ook is. Een eerlijk, openhartig en voor sommige vrouwen herkenbaar verhaal.


Lees ook de drie best gelezen artikelen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *