Als een (baby)vis in het water met de Stokke Flexi Bath

Onlangs zijn wij verhuisd naar een echt grotenmensenhuis. Met een trap en een bad. Hiervoor hebben we altijd in appartementen met kleine badkamers gewoond. Waar met geen mogelijkheid een bad in paste, en waar bovendien ook weinig plek was voor een babybadje. Maar wél voor het inklapbare badje van Stokke: de Stokke Flexi Bath.

Dit is hem dan, hét ruimtebesparende badje dat toch groot genoeg is om twee kindjes in te laten badderen. Stokke zelf zegt dat het badje voor kinderen tot en met 4 jaar is, en volgens mij klopt dat aardig, Elia kan er nu – met 3,5 – nog steeds prima in. Elia en Noël (3,5 jaar en 1,5 jaar) kunnen er ook samen in, al zitten ze dat in de praktijk zelden meer.

Ik vind de Stokke Flexi Bath een briljante uitvinding. Hij is gemaakt van een soort buigbaar plastic, waardoor je hem dus kunt inklappen, maar hij is tegelijkertijd stevig genoeg om veel te kunnen hebben. Zelfs nu we dus een groot bad hebben, gebruiken we hem nog geregeld. Als er bijvoorbeeld maar 1 kind in bad hoeft, is het zonde om het hele bad daarvoor vol te laten lopen. En zo’n klein badje geeft dan ook net wat meer geborgenheid voor ze.


Wat is het?
De Stokke Flexi Bath, het kinderbadje voor kinderen vanaf de geboorte tot 4 jaar, verkrijgbaar in verschillende kleuren, wit en transparant (roze, mint, grijs en blauw). Er kan 39 liter in het badje en het weegt 1,3 kg. De afmeting ingevouwen is 63 x 10 x 24 cm. en uitgevouwen 63 x 40 x 24 cm.

Wat kan je ermee?
Het is een opvouwbaar badje, dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken als je thuis geen bad hebt, of als je ergens anders naartoe gaat en een badje wilt meenemen. Je kunt hem in de zomer bijvoorbeeld ook als ‘mini zwembad’ in de tuin zetten.

Wat kost het?
Ongeveer 40 euro. Je kunt ook accessoires erbij kopen, zoals een zitje dat fungeert als ‘verkleiner’, waardoor ook de allerkleinsten erin kunnen badderen. De onze komt – uiteraard – van Marktplaats, waar je ze ook kunt vinden.

flexibath

Voor- en nadelen:

  • + Hij neemt ingeklapt (en uitgeklapt trouwens ook) weinig ruimte in beslag.
  • + Er passen twee kindjes tegelijkertijd in (althans, mijn twee kinderen – van 1 en 3 jaar – wel).
  • + Hij is licht, dus makkelijk te vervoeren.
  • + De naden zijn antislip, waardoor hij als het ware vastgeplakt blijft zitten aan de vloer op de douche, ook bij heel veel beweging (ik kan het weten!).
  • + Makkelijk schoon te maken.
  • + Door de stop onderop kun je hem makkelijk leeg laten lopen in de douche, zonder dat je dus een volle en zware bak water hoeft op te tillen.
  •  Nadeel: de randen zijn vrij ‘slap’ (buigbaar), dus je kunt je kindje niet zonder toezicht erin laten zitten. Dan kan hij eroverheen klimmen of eruit vallen. Maar eigenlijk moet je sowieso je kind nooit zonder toezicht in welk bad dan ook laten zitten!
  •  Soms kost het wat moeite of gepriegel om de stop er goed in te krijgen.

Eindscore:
★ ★ ★ ★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *