Hoe blijf ik sexy? Hoe ik mijn best probeer te doen, maar het flink mislukt (meestal).

Je wilt nog steeds je best doen. Vooral voor jezelf. Om jezelf fijn te voelen en sexy. Jezelf af en toe extra opmaken, wat mooiere kleren dan normaal, lippenstift opdoen kan ervoor zorgen dat je jezelf nét een extra ego-boost geeft. Niet dat je dat nodig moet hebben om je fijn te voelen, maar het is wel leuk om af en toe op te dirken en je extra mooi te voelen.

Niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner is dit volgens mij goed. Je partner verrassen door een mooi jurkje aan te doen, je ogen mooi op te maken bij een etentje dat je voor hem plant?

Maar…

Vorige week had ik een gesprek met M. over hoe sexy ik was (of juist niet). Hij gaf aan dat hij het zelfs inmiddels sexy vond als ik me überhaupt verzorgde en mezelf aandacht geef. Kortom; de mate van sexyness is verschoven van ‘mooi zwart jurkje’ en opgemaakt naar ‘verzorgd’. Holy cow, dacht ik toen. Is die grens zo verschoven?

Hoe ik faliekant misluk in sexy zijn

Mijn tijd is schaars. De tijd die ik heb voor mezelf vul ik in met vergeten volle wasmanden, aankopen van primaire basisbehoeften voor ons en de kinderen en het zorgen voor praktische regelingen. In een eerdere blog schreef ik hierover. De tijd is schaars en sexy zijn is een luxe. Een luxe die je alleen hebt als je hier écht de tijd voor pakt en soms ook wel veel geld erin steekt (oppas ed.). Dat is er niet altijd 😉

Maar wanneer voel ik me eigenlijk sexy?

Ik voel me sexy als ik hoge hakken aan heb, of als ik mijn wimpers zwart en lang maak. Maar ik voel me ook sexy als ik in mijn billen word geknepen. Als ik met een wijntje in mijn hand aan het vertellen ben hoe gelukkig ik ben. Ook voel ik me sexy als iemand anders zich sexy naar mij gedraagt. M. die flirterig lacht en me in mijn oor fluistert dat hij blij is me te zien.

Me sexy voelen is zoveel meer dan alleen die hakken, alleen die make-up of dat korte rokje. Mijn grens tegenwoordig van ‘sexy zijn’ heeft zich ontwikkeld van een vlugge verliefdheid naar ‘houden van’. Het is volwassen geworden en is niet meer zo oppervlakkig zoals vroeger. Ik voel me sexy wanneer en hoe ik dat nu wil.

En juist de reden dat ik wat minder vaak de tijd heb om me zo te voelen, maakt dat sexy moment éxtra speciaal.

Dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *