Stelling: een jong kind moet elke dag andere kleren aan

Eens kwam mij ter ore dat iemand een opmerking had gemaakt over Elia’s shirt en over dat hij datzelfde shirt twee dagen na elkaar aan had. Ik weet niet of die opmerking bedoeld was als kritiek of als objectieve constatering, maar ik heb mij er geen moment schuldig over gevoeld. Ja, Elia draagt soms twee dagen lang hetzelfde shirt. Drie zelfs. Of dezelfde broek of dezelfde trui. Onderbroek en sokken, daarvan doe ik hem wel dagelijks nieuwe aan. Maar als de rest nog schoon is, waarom niet? Hij gaat ook niet elke dag onder de douche of in bad. Om de dag, of soms twee keer per week, het hangt ook af van het weer en hoeveel hij gezweet heeft enzovoorts. In de zomer gaat hij bijvoorbeeld wel vaak dagelijks. Dus, kortom, NO: een jong kind hoeft niet elke dag nieuwe kleren aan. En ook niet elke dag onder de douche of in bad.

 

Jeetje, wat een stelling! Ik denk niet dat ik ooit een ouder heb ontmoet die elke dag de gehele outfit omwisselt. Maar misschien heeft dat meer met mijn vrienden (?) te maken?

Natuurlijk beoordeel ik gewoon elke dag of het kan ja of nee. Maar zolang een kledingstuk niet stinkt, vies is of er slecht uit ziet, kan het wat mij betreft nog een keer aan. Vicky heeft een trui wel eens drie dagen achter elkaar aan. Broeken draagt ze al helemaal vaker.

Mijn reactie op een stelling is nog nooit zo kort geweest, maar NO wat mij betreft. Een jong kind hoeft niet iedere dag een nieuwe set kleding aan.

2 thoughts on “Stelling: een jong kind moet elke dag andere kleren aan

  1. Moet een volwassene dat dan wel? Lijkt mij niet. Ik zie hierin geen verschil: vies is vies en schoon is schoon.

    1. Haha nee ik denk niet dat iemand dat moet, kind of volwassene. Argument zou nog wel kunnen zijn dat kinderen sneller vies worden omdat ze drukker zijn (meer bewegen) en dus ook meer zweten. En ze knoeien meer, bij het eten of hij het verven. Het hangt er ook maar vanaf hoe je ‘vies’ definieert… een klein vlekje op een trui is bijvoorbeeld wat mij betreft niet echt vies. Of in elk geval geen reden om die trui niet nog een dag aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *