Leven met een filter. De schijn van elke happy mom

Op Instagram ligt stiekem mijn scrollbehoefte. Elke ochtend en soms ook ’s avonds of als ik onderweg ben en op de pont sta, screen ik mijn beeldscherm op tientallen Instagram accounts. Veelal mooie beelden, photoshoots van prachtmeiden in bikini’s, stillevens van Ibiza zwembaden en parasollen en nieuwe baby outfits komen in mijn timeline voorbij. Natuurlijk weet ik dat deze beelden niet 1-op-1 een realistisch beeld van iemands leven naar voren haalt. En ook al zijn er echt best veel die ook de wat mindere kanten van het leven in hun lens tevoorschijn halen, is het toch zo’n 80% positief en 20% negatief beeld. De hashtag #momlife is hier een mooi voorbeeld van. Rijen foto’s van lachende snoetjes, kruipende koters, knuffelende mama’s en slapende kindjes overspoelen die enkele beelden van moeders die delen wat er écht speelt. Is dit omdat de wat mindere beelden minder aantrekkelijk zijn om naar te kijken, of omdat moeders (en natuurlijk ook vaders) zich hiervoor schamen?

<

De tekst hierboven schreef ik in januari 2018.

>

16 juni 2018:

Er is een mooie trend gaande die ik opgemerkt heb. De trend waarin moeders minder bang zijn hun kwetsbare kant te laten zien. Vooral de tekst onder Instagram posts gaat steeds meer richting bloggen en ook vaker de diepte in. Ook vloggen steeds meer vaders/moeders over het ‘leed dat opvoeden heet‘ en zorgen veel Instagram gebruikers ervoor dat het met een knipoog gebracht wordt, maar wel nét serieus genoeg dat je weet dat iemand er eigenlijk om zou kunnen huilen. Hier een paar accounts van moeders die het wél begrijpen en snappen wat het is om écht een verhaal te vertellen op Instagram en ook de wereld van wat bad situations te voorzien:

Leonie ter Braak

Pink

Kristen Annie Bell

En het account van lievesyl is gewoon heel grappig om even doorheen te scrollen. Een account die erg sarcastisch in gaat op het miraculeuze en perfecte leventje van Sylvie Meis:

Mijn persoonlijke idool naar wie ik toe ga om een portie ouder-leedvermaak achter mijn kiezen te krijgen is het account van Fathers_of_daughters. Simon; een Engelse vader met 4 dochters (en een vrouw). Schrijver en is dus vaak bij zijn kinderen én in tekst heel sterk. En herkenbaar! Maar echt hilarisch.

Hashtags die de moeite waard zijn om even een kijkje op te nemen. Grinnik erop los zou ik zeggen!
#assholeparent #teamnosleep #averageparentsproblems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *