Het geboortekaartje van Noël

Het geboortekaartje van Elia is ontworpen door een vriendin van de babydaddy. Zij zou in eerste instantie ook het geboortekaartje van Noël ontwerpen, maar toen het einde van mijn zwangerschap naderde bleek ze toch weinig tijd te hebben. En toen met 31 weken de weeën begonnen, dacht ik: weet je wat, ik doe het gewoon zelf.

Ik had immers al een vrij nauwkeurig beeld in mijn hoofd van hoe het zou moeten worden, en ik had daar in het ziekenhuis letterlijk uren de tijd om eraan te werken. Dus opende ik Paint (lang leve dat programma!) en ging ik aan de slag.

thumbnail_geboortekaartje noel voorkant

We hebben voor beren gekozen, omdat ik de manier waarop beren met hun kindjes omgaan mooi vind. In het begin zijn ze superbeschermend, en als de babybeer groter wordt laten ouder en kind elkaar los. Nu hoop ik mijn zoons natuurlijk nooit helemaal los te laten, maar het idee van de weg naar onafhankelijkheid is mooi. Net als bij de vogels op Elia’s geboortekaartje. En zo blijven we gelijk in het dierenthema!

Pixel voor pixel tekende ik de beren. Natekenen dan, van plaatjes die ik eerder op internet gezien had, want uit mijn hoofd was ik niet zo ver gekomen ;-). Het was nog best een gedoe om de verhoudingen goed te krijgen, maar zoals ik al zei had ik heel veel tijd om het te perfectioneren. Ik heb ook allerlei varianten geprobeerd: alleen buitenlijnen, opgevuld met verschillende kleuren, opgevuld met grijstinten. Uiteindelijk vonden we (want de babydaddy heeft er natuurlijk ook iets over te zeggen!) dit het mooiste.

geboortekaartje achterkant

En dit is de achterkant. Wederom niet te veel poespas, geen gedichtjes, geen Nijntje of Winnie de Poeh, maar gewoon een simpel zwart-wit kaartje zoals wij ze het liefste zien.

Ik ben superblij met het resultaat, vooral omdat ik het helemaal zelf gemaakt heb! En ik vind de geometrische beren heel tof, zo tof dat ik er eentje getatoeëerd heb op mijn sleutelbeen, als ode aan mijn zoons ♥ :

tattoo Carmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *