Post Pregnancy Tag

Hoe oud is je kindje nu?
Noël is bijna 8 weken (morgen om precies te zijn).

Hoe voel je je?
Moe. Maar los daarvan goed :-). Ik voel me wel emotioneel stabiel en ook wel mezelf, dat was na de geboorte van Elia wel anders.

Nog last van kwaaltjes?
Nee, eigenlijk niet. Of is vermoeidheid ook een kwaal?

Is je eetlust veranderd?
Welke eetlust? Ja dus. In mijn zwangerschap at ik alles wat los en vast zat, nu moet ik mezelf eraan herinneren om wel te eten. De cravings zijn allemaal verdwenen, en zelfs de zin in ongezond/vet voedsel is weg! Ook merk ik dat ik veel sneller vol zit. Waar ik tijdens mijn zwangerschap zonder enig probleem 10 koekjes achter elkaar kon eten, daar vind ik het na 2 nu wel prima. Een fijne ontwikkeling!

Zwangerschapskilo’s?
Ik weet dus niet hoeveel ik ben aangekomen tijdens mijn zwangerschap. Ik weet wel dat ik voordat ik zwanger was 57 kilo woog, en nu 62. Ik heb zelf wel het idee dat ik sneller afval dan toen met Elia, waarschijnlijk door de borstvoeding. Natuurlijk ben ik nog niet op mijn oude gewicht, maar dat hoeft ook niet, ik neem de tijd. Bovendien hoef ik ook niet per se op mijn oude gewicht te komen, iets zwaarder is ook prima, als ik maar lekker in mijn vel zit! Wel pas ik mijn normale broeken weer, dus dat is fijn :-).

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Ik vond het een zwangerschap die beter te doen was dan de eerste. Maar leuk is anders, zeker gezien het feit dat ik met 31 weken weeën kreeg. Zwanger zijn is gewoon niet zo mijn ding, ik ben blij dat het voorbij is!

DSC_0550

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Heel positief! Het was echt een mooie bevalling, als ik het over moest doen zou ik niks anders doen. Het complete bevallingsverhaal is hier te lezen.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Die is makkelijk. Nog zo’n bevalling! Hoewel ik deze tweede zwangerschap al met al beter te doen vond dan de eerste, was het natuurlijk flink schrikken toen ik met 31 weken weeën kreeg. Los daarvan is zwanger zijn niet zo mijn ding, dus dan liever nog zo’n bevalling als de laatste.

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Ik had liever geen weeën gehad met 31 weken ;-). Maar uiteindelijk is dat gelukkig allemaal goed gekomen. En ik had natuurlijk liever meer energie gehad gedurende de zwangerschap zelf, en geen borstontstekingen, maar die dingen horen er ook een beetje bij (althans, ik weet niet of een borstontsteking er echt bij hoort maar ik weet niet beter dus voor mij wel…).

Hoe is het met jullie kindje?
Heel goed! Noël doet het, eigenlijk al vanaf zijn geboorte, super. Ik zie hem voor mijn ogen groeien en vind nu al dat hij best groot is, terwijl hij natuurlijk nog steeds een newborn is. Hij is over het algemeen een heel tevreden kindje, huilt alleen als hij honger heeft of bij krampjes. Hij is ook telkens iets langer wakker en lijkt dan echt om zich heen te kijken, zo lief!

Hoe zijn de nachten?
Nachten, wat zijn dat? Noël heeft het slapen niet bepaald uitgevonden… Hij heeft besloten dat half 4 ’s nachts een prima tijd is om de wereld eens uitgebreid te gaan bestuderen, en vertikt het dan ook om in zijn wiegje teruggelegd te worden. Dit accepteert hij dan pas als hij weer moe is, zo’n anderhalf uur later. Dit vind ik best heftig, maar ik was dan ook verwend met Elia (die sliep vanaf 6 weken door).

Genietmomentjes?
Meerdere. Wanneer Noël op me ligt te slapen, wanneer hij tevreden geluidjes maakt tijdens het drinken, wanneer hij met zijn vingertjes mijn vinger vasthoudt. En de interactie tussen de twee broers: Elia die wil dat Noël naast hem in bed komt liggen, Elia die Noël kusjes geeft… dat is echt zó mooi om te zien!

DSC_1430

De grootste verandering?
Ja, toch wel dat het er nu twee zijn! ;-). En dat het hele ‘slaap als de baby slaapt’ niet meer opgaat, omdat de peuter dan meestal niet slaapt. Dus in totaal nóg minder slaap…

Aan het werk?
Nog niet, ik heb verlof. Wel ben ik sinds een week aan het studeren, dat valt nog niet mee omdat mijn concentratie ver te zoeken is en mijn nachtrust ook.

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?
Dat zijn er twee. 1: Leer loslaten (als je dat niet al kan). En 2: vertrouw op je eigen moederinstinct. Alleen al het feit dat je een baby hebt, zorgt ervoor dat je van allerlei kanten gevraagde én ongevraagde adviezen krijgt. Kies daaruit degene die bij jou passen, en laat de rest het ene oor in en het andere oor uit gaan. Jíj bent de moeder, niemand anders weet beter wat goed is voor jouw kindje dan jij!

*De Post Pregnancy Tag is bedacht door Lisanne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *