Stelling: een genderneutrale opvoeding is een goed idee

CARMEN

rozefiets
Hier is mijn zoon, spelend met zijn roze loopfietsje.
Ik hoop dat hij later ook met poppen gaat spelen.
Een meisjesnaam heeft hij in ieder geval alvast 😉

Nee, ik overspoel mijn zoon niet expres met roze spullen (hij heeft ook een roze boxkleed, kussen en speen), maar ik heb er ook niks op tegen. Hij houdt van felle kleurtjes, of dat nou roze, blauw, groen of oranje is. En ik vind het geen goede zaak dat de maatschappij je soort van ‘dwingt’ om een keuze te maken: er is jongensspeelgoed, en er is meisjesspeelgoed. Jongens spelen met auto’s, meisjes met poppen. Zo zwart-wit is het volgens mij niet, en dit hoop ik Elia dan ook mee te mogen geven als hij opgroeit. Ik zal autootjes voor hem kopen, én ook poppen. Als hij een roze rugzakje met Barbie wil wanneer hij naar school gaat, doe ik daar niet moeilijk over. Zijn klasgenootjes misschien wel, daar ben ik me van bewust, maar ík in ieder geval niet. Hij mag van roze houden, en hij mag met poppen spelen.

Je weet immers wat ze zeggen over jongetjes die met poppen spelen: dat worden later hele goede vaders ;-).

FREDERIEK
Hmmmm. ik heb hier serieus nog nooit over nagedacht. Maar ik ben de speelhoek ingedoken. Blauw of gendergerelateerde kleuren zitten er niet tussen. Al het speelgoed is bepaald door Kobe zijn interesse. Dit is nou eenmaal de helikopters, treinen, boten, bussen en vliegtuigen. Tja, ik ga geen poppen kopen alleen om de maatschappij iets te bewijzen. Maar ik ga hem ook niet een kant op pushen. Dus wat ik doe is luisteren naar wat Kobe in geïnteresseerd is. En dat zijn nou eenmaal jongensdingen.

Ach, ik geef hem wel een lesje buikdansen later of zo..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *