10x Deze jongensnamen zijn het net niet geworden

Over het algemeen zitten de babydaddy en ik op 1 lijn wanneer het aankomt op welke namen we mooi vinden (en dat is superfijn!). Het komt zelden voor dat 1 van ons een naam noemt die de ander echt helemaal niks vindt.

We houden allebei van korte namen (maximaal 5 letters), van namen die niet te populair en die niet typisch Engels zijn. Het moest bovendien een naam zijn die goed uit te spreken is, zowel in het Nederlands als in het Engels als in het Spaans (waarbij de uitspraak dan best mag verschillen). Ook waren we het er bij beide jongens al snel over eens dat 1 naam genoeg is. Kort en krachtig. Geen tweede namen dus voor onze zoons.

naamelia

Toen ik zwanger was van Elia, hebben we voordat we zijn naam vonden eigenlijk maar 1 andere naam overwogen. Dat was Noa. En het nadeel daarvan vonden we dat die vaak voorkomt.

Dit keer hebben we er meerdere overwogen. Vandaag deel ik – in willekeurige volgorde – 10 jongensnamen die het net niet geworden zijn. Dit zijn dus geen namen die we niet mooi vinden, want we vinden ze juist wél mooi, maar ze hebben allemaal wel iets waardoor we ze uiteindelijk toch niet gekozen hebben.

 • Mois. 
  Vond/Vind ik zo’n toffe naam! Stoer en lief tegelijk door de ‘is’ klank. Helaas vond de babydaddy hem wel oké, maar niet zo leuk als ik hem vond.
 • Owen.
  Vind ik ook nog steeds heel leuk, maar wel iets te Engels en ook iets te vaak voorkomend.
 • Jar.
  Nog zo’n naam die ik veel leuker vond dan de babydaddy. Jar op z’n Nederlands of Djar op z’n Engels, hoe je het ook wilt uitspreken, een hele stoere naam en lekker kort en krachtig.
 • Aiden.
  Mooi melodieus, past wat dat betreft goed bij Elia, maar tegelijkertijd vonden we ook dat zijn kleine broertje juist een stoerdere naam moest krijgen (hij is immers al het kleine broertje, dat kan hij dan nog compenseren met zijn stoerdere naam ;)). En Aiden is ook iets te populair naar mijn zin.
 • Isai.
  Vinden we allebei nog steeds heel mooi, maar lijkt te veel op Elia. Elia en Isai, op de 1 of andere manier is dat te veel ‘i’ en te veel ‘a’.
 • Luca.
  Mooi, maar te vaak gegeven. En ook niet stoer genoeg, ongeveer net zo stoer (of eigenlijk dus juist zo niet-stoer) als Elia.
 • Kian.
  Zelfde verhaal als bij Luca. Vind Kian overigens wel heel mooi in combinatie met Elia, zelfde soort letters maar toch stoerder.
 • Manu.
  Iets te meisjesachtig, vonden we uiteindelijk. En alleen mooi als je het uitspreekt als manoe, niet als menu maar dan met een ‘a’ ;).
 • Lev.
  Ook een Hebreeuwse naam, net als Elia. Klinkt als lef, wat ik een woord met een mooie betekenis vind, en komt ook niet zo vaak voor.
 • Aron/Aaron.
  Mooie naam, ik had hem geloof ik in mijn top 3, maar ook net iets te populair.

En dan de naam die het uiteindelijk wél geworden is:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *