Yes or no

Stelling: een baby hoort altijd in zijn bed te slapen

CARMEN

Ehm… het zou wel heel hypocriet zijn als ik hier YES op zou antwoorden ;-).

IMG-20160408-WA0004 IMG-20160407-WA0005 IMG-20160328-WA0018

En gelukkig vind ik ook niet dat dat zou moeten. Elia valt in slaap op het moment dat hij moe is (en dat is vaak ;-)), of dat nou bij mij op schoot, in de kinderwagen, in de draagzak, in de trein, in een café of in de auto is. Zo is het geweest vanaf dat hij geboren was, en zo is het nu (2 jaar later) nog steeds.

Overdag ligt hij lang niet altijd in zijn bedje te slapen, en dat hoeft van mij ook niet. Ik vind die momentjes dat we samen slapen/knuffelen veel te kostbaar om nu al weg te geven, en ik wil me ook niet ‘binden’ aan huis. Ik wil naar buiten kunnen gaan wanneer ik daar zin in heb, zonder rekening te hoeven houden met een kindje dat misschien wel gaat slapen en dan in zijn bed moet liggen. Een overtuigende NO dus voor mij.

’s Nachts slaapt hij 98% van de tijd wel gewoon in zijn ledikant, als hij echt blijft huilen mag hij wel eens in ons bed maar vervolgens slaapt hij als een prinsje en doen wij geen oog dicht omdat hij de meeste ruimte inneemt :’).

FREDERIEK
Een paar maanden zou ik geleden volmondig NO op deze vraag hebben geantwoord. Niet zo lang geleden sliep Kobe ook in de auto, de draagzak of in zijn kinderwagen, op het moment dat je de hoek om was. Nu is hij 16 maanden en flikken we dat niet meer. Hij heeft ritme en duidelijkheid nodig. Als hij in bed ligt, in een slaapkamer (hoeft niet die van zichzelf te zijn), slaapt hij ’s nachts beter en is hij overdag gezelliger. Nu weet ik dat het voor Kobe heel erg meehelpt om een bepaalde plek te hebben waar hij slaapt. En duidelijkheid hierover. Een YES voor mij dus.

Slaapt jouw kindje altijd in zijn of haar eigen bed?

2 gedachten over “Stelling: een baby hoort altijd in zijn bed te slapen

  1. Ligt eraan wat jou kind nodig had. Tot Isa een half jaar was sliep ze overal, bij mij, de wagen, de box, draagdoek etc. Daarna ging ze zelf heel erg aangeven dat als ze moe was ze gewoon in haar bed wilde. Prima dan heb je dat nodig dus vind ik dat ik er rekening mee moet houden dat Isa gewoon in haar bedje kan slapen als ze moe is.

    1. Hi Christien. Leuk dat je reageert! Volgens mij is het inderdaad per kind anders. Ieder kind heeft een eigen behandeling nodig. Elia sliep overal en werd daar rustig aan. Kobe had juist meer behoefte aan 1 plek en dus herkenbaarheid. Mooi dat je zegt dat je er rekening mee houdt dat Isa naar bed gaat als ze moe is. Slaapt ze ook nog wel eens in een bed op een andere locatie? Of is dat nu dan ook lastiger dan in de eerste 6 maanden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *