Gelezen #1: Vader zijn is leuker dan moeder zijn

Iets opmerkelijks, herkenbaars of ronduit verontrustends gelezen? Dat doen wij vaak!
In de categorie ‘Gelezen gevonden’ reageren wij daarom op stukjes uit de Ouders van Nu, de KEK mama, de VIVA mama of welk ander tijdschrift voor ouders dan ook.

Gelezen #1: Vader zijn is leuker dan moeder zijn

gelezengevonden1

Bij ons thuis is de rolverdeling traditioneel – ouderwets, zou je ook kunnen zeggen. De babydaddy werkt 5 dagen per week, van maandag tot en met vrijdag. Hij ziet zijn zoon(s) doordeweeks dus alleen in de avonden. Zelf werk/studeer ik 3 dagen per week.

Vanzelfsprekend komt dit erop neer dat ik de meeste huishoudelijke taken voor mijn rekening neem. Ik kook 6 van de 7 (soms 7 van de 7) dagen, ik doe altijd de was, ik stofzuig, ik ruim op. Natuurlijk draagt hij ook zijn steentje bij, zeker na herhaaldelijk vragen ;-), maar feit blijft dat ik meer doe. Dat vind ik niet erg, ik vind het wel zo eerlijk dat degene die er meer tijd voor heeft dus ook meer doet.

Wel is het zo dat ik zelf merk dat ik deze huishoudelijke taken moeilijk kan loslaten. Als de babydaddy met zijn zoon(s) naar buiten is, pak ik bijvoorbeeld niet meteen een tijdschrift erbij. Eerst maak ik dan van de gelegenheid gebruik om even de was op te hangen of op te vouwen, de keuken op te ruimen etc.

Zou de babydaddy, die zich om dit soort dingen nooit zorgen maakt, daarom meer genieten van het ouderschap dan ik?

Hij heeft natuurlijk meer stress van zijn werk, maar ik merk wel dat hij als hij thuis is dingen veel makkelijker kan loslaten dan ikzelf. Maar dat is misschien man-eigen. Hij is ook de minder strenge van ons twee en laat Elia bijvoorbeeld gerust een halfuur Brandweerman Sam kijken. Maar alles bij elkaar opgeteld denk ik niet dat hij meer geniet – ik heb meer tijd met mijn kind(eren), dus ook meer tijd om van ze te genieten. Uiteindelijk heeft het dus allebei voor- en nadelen en denk ik niet dat 1 van ons meer geniet dan de ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *