Stelling: ik ben een strenge ouder

FREDERIEK
YES, ik vind mezelf soms best een strenge moeder en ik ben er trots op. Ergens geloof ik er gewoon in dat kinderen grenzen nodig hebben en dat je door soms streng te zijn, je duidelijk maakt dat je ergens de grens trekt. Kobe is een type kind die goed weet wat hij wil en dit ook heel duidelijk laat weten. Mijn gevoel zegt – en dat zegt het gevoel van M. ook – dat wanneer ik deze grens niet trek, hij losgaat, mega verwend wordt en ook later een heel irritant persoon zou kunnen worden. Op een of andere manier denk ik dus dat dit hem later gaat helpen en dat maakt dan ook dat ik mijn strenge gedrag goedkeur ;).

Eens met de dame hieronder, consequentie is key. Ik kan in sommige situaties mijn strenge zelf laten varen, maar belangrijk vind ik dan dat dit steeds dezelfde momenten zijn. Duidelijkheid, consequentie en af en toe een beetje streng dan maar…

Als kind is het ook goed om je af en toe af te zetten tegen je ouders. Dit kán ook alleen maar als je ouders af en toe zeggen dat je iets niet mag. Ik heb bij Kobe het gevoel dat dit hem een relaxter kind maakt dan wanneer ik alles toe laat. Wel gok ik zo dat dit bij elk kind anders kan zijn.

CARMEN
Eh… wat is streng? Dat ik deze vraag alleen al stel verklapt denk ik al deels het antwoord… NO, ik vind mezelf geen strenge moeder, en ik streef er ook niet naar om dat te zijn.

Ik ben wel bewust zo consequent mogelijk, en Elia mag echt niet alles wat hij wil. Op het gebied van eten ben ik denk ik wel een beetje streng: hij eet wat de pot schaft, krijgt maar heel af en toe een koekje (zeker niet elke dag) en drinkt thuis alleen maar water of melk. Maar verder… als hij iets wil (naar de speeltuin, een rijstwafel, “helpen” met het huishouden, in bad), en als de tijd en de situatie het toelaten, dan mag hij dat. Ik vind het niet erg om te doen wat hij wil en om me aan hem aan te passen. Dan hebben we minder conflicten, verloopt alles meer in harmonie en hebben we beiden een gezelligere dag. Is dat laks? Misschien. Maar als we er allebei gelukkig mee zijn, zie ik het probleem niet.

*Bron uitgelichte afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *