Stelling: je kind moet zich aanpassen aan jouw ritme, niet andersom

FREDERIEK
Whoops, dit vind ik een hele lastige. En ik weet ook vrijwel zeker dat Carmen en ik hier redelijk anders over denken..

Een van de eerste dingen die ik met mezelf heb afgesproken en ook met M., is dat we wilden proberen ons hele prettige leventje te behouden. We houden enorm van festivalletjes, van gezellige avondjes een hapje eten en avondjes bioscoopbezoek. De baby, in dit geval dus Kobe, heeft er geen baat bij als wij balend thuis zitten vanwege het feit dat we deze dingen niet meer zouden kunnen doen. Ik weet zeker dat dit onze relatie ook niet veel goeds zou doen (zie ook onze stelling blog over de impact die het krijgen van een kind heeft op je relatie).

Kortom; wij hebben onszelf eraan gehouden en zijn blij dat dit ritme is gelukt. Kobe is volledige happy met ons ritme en daar zijn wij dus ook erg blij mee. YES dus op deze stelling.

CARMEN
Precies zoals Frederiek al verwachtte (wat ken je me toch goed ;)), ben ik het hier niet mee eens. Een NO voor mij dus.

Voordat Elia geboren werd, had ik wel voornemens over hoe ik dit zou aanpakken. Ik zou Elia van jongs af aan een ritme meegeven, en aangezien hij niet beter zou weten, zou hij dat accepteren en naleven.

Alleen toen bleek ik toch veel meer het soort softe type, dat kijkt naar de verlangens en behoeftes van haar kind en daarin meegaat. Elia is nu bijna 2. Hij is nog nooit in zijn leven op een vaste tijd naar bed gegaan. Hij gaat naar bed wanneer hij er moe uit begint te zien. Soms is dat om 20.00, soms pas om 21.30. Hij eet wanneer hij om eten vraagt, en als we allebei de hele dag vrij zijn (ik dus, Elia is meestal vrij haha) volg ik volledig zijn ritme in plaats van andersom. Het grappige vind ik dat zijn ritme elke dag wel ongeveer hetzelfde is, ook al doe ik er dus niks aan. Hij heeft als het ware zijn eigen vaste ritme gecreëerd.

Even een disclaimer: toen hij een kleine baby was gaf ik hem natuurlijk wel om de zoveel uur een fles, en ook nu krijgt hij nog om de zoveel uur een schone luier of hij daar nou behoefte aan heeft of niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *