Ik zie op tegen het krijgen van een meisje…

Geen idee of ik er ‘zo eentje’ krijg, maar eigenlijk zie ik daar best wel tegen op. Omdat ik eerder in de stellingblog heb aangegeven dat ik niet vind dat mensen een voorkeur mogen hebben voor een bepaald geslacht, was ik eigenlijk bang om deze live te zetten. Maar goed, ik ben maar gewoon eerlijk. Een aantal redenen voor het opzien tegen het krijgen van een dochter;

Afbeeldingsresultaat voor it's not a boy

  1. Ik ben nu een jongen gewend.
    Eindelijk heb ik een ritme, eindelijk snap ik wat het is om een kind te hebben. En ik weet: ieder kind is sowieso anders, of je nu een 2e jongen of een meisje krijgt, maar toch, ik heb nu wel het gevoel dat ik de jongenssectie onder controle heb.
  2. Meisjes geven meer hoofdzorgen en moet je langer beschermen?
    Deze blog zit misschien ondergedompeld in de meest verschrikkelijke vooroordelen. Maar ik ben me ervan bewust dat er ergens in mijn genensysteem een bepaalde bezorgdheidsgraad verstopt zit. En die komt er nu af en toe uit wanneer ik geen relativeringsruimte heb en M. is later thuis dan hij aangaf. Maar ik weet dat ik vroeger erg uit moest kijken bij het berijden van het tunneltje vlakbij de sportclub, ik uit moest kijken op de donkere weg van Delft naar Schipluiden en altijd bereikbaar moest zijn via mijn telefoon. Toch heb ik ergens het gevoel dat dit bij een jongen minder is. Tja, maar of ik gelijk heb…
  3. Kan ik de uiterlijk issues aan?
    Vroeger had ik niet de beste huid die een puber zich kan wensen. Een meisje heeft natuurlijk altijd meer make-up mogelijkheden om dingen te verbergen. Maar daarnaast ook vaak meer onzekerheden waar ouders rekening mee moeten houden. En omdat ik zelf ooit een pubermeisje ben geweest, ben ik waarschijnlijk bij het hebben van een dochter ook gevoeliger voor deze minderwaardigheidscomplexen. En daar zie ik wel ergens tegenop.

Moet ik me hiervoor schamen?

*PS: ik zou niet teleurgesteld zijn als ik een meisje zou krijgen. Maar wel iets meer op mijn hoede…*

Update: Ik krijg dus een meisje en ik ben volledig om. Kleding kopen is serieus echt leuk voor meisjes. En de bovenstaande issues, tja. Ik moet daarmee dealen en dat gaan we doen ook met zijn allen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *