“Ik ga op reis en ik neem mee… een kind.”

kobe handige spullen

Reizen met een kind is top. Maar zwaar. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in mijn leven zo tegenop gezien heb tegen iets heel leuks. Vakantie was vroeger iets waar ik naar uit keek, iets wat je weken van tevoren boekte en waar je vooral heel erg uitzag naar een ontspannen moment. Met een kind is het tegenwoordig iets waar ik niet zo enthousiast over ben.

Natuurlijk is het fijn om een moment te plannen waarop je niet werkt en gezellig – in ons geval – met zijn drieën te kunnen zijn, te touren met de auto en te genieten van de vrijheid. De vakantie van vroeger ,met badmintonnen wanneer je wilt, uren langs het zwembad boekje lezen en in bed blijven liggen tot je uit je tent brand, is niet meer. Werken is er niets bij.

Dit klinkt wel wat negatief misschien. Helaas denk ik er echt zo over. Ik heb echt het gevoel alsof mijn oude vakantieleventje af is gepakt. Maar dat wil niet zeggen dat je er een leuke periode van kunt maken. Het is gewoon… anders!

Ik heb hieronder wat bestemmingen per type vervoer op een rijtje gezet en wat tips.

Als je met de auto gaat…

  • RITUELEN. Zoveel mogelijk dingen die je thuis ook hebt zou ik meenemen. Slaapt je kindje met speen? Neem de speen mee. Ben je bezig je kind zindelijk te maken? Vergeet het potje niet. Kinderen zijn gevoelig voor situatie- en locatieverandering en houden van bekende rituelen. Ook dat ene boekje die je altijd voorleest voor het slapen gaan zou ik niet thuis in de kast laten staan.
  • FILMS. Probeer wat dvd’s in te slaan (herhaling vinden ze vaak toch niet zo erg) van Woezel & Pip, Brandweerman Sam of welke je ook wilt. Wat ook nog een mogelijkheid is, is dat je wat series/films van Netflix offline zet, en je deze op de iPad achter je hoofdsteun hangt.
  • TIMING. Rijd een of twee uurtjes eerder weg of las een overnachting tussendoor in, als je van plan bent meer dan 10 uur achter elkaar te rijden.
  • BESCHERMING. Gaat dit om de zonvakantie, dan raad ik je aan een zonnescherm in te slaan voor op het raam. Niets zo vervelend als een kind dat de zonnebril van zijn hoofd aftrekt maar wel geïrriteerd raakt dat hij tegen de zon in moet kijken.

Afbeeldingsresultaat voor netflix series kinderen

Met het vliegtuig…

Tips voor in het vliegtuig >> zie Carmen haar blog. Zij heeft met haar 14 uur (?) naar Mexixo wel wat ervaring…

 

Buitenlandse bestemmingen 

Noorwegen >> Wel een stukje rijden, maar wat een ruimte voor rustige kampeerplekjes en wat een natuur. Vooral met kinderen die al in bomen kunnen klauteren is dit heel fijn.

Menorca >> Paar uurtjes vliegen maar dan zit je wel op een fijn, kindvriendelijk eilandje! Met vaak erg lekker weer, dus perfect om elke dag een paar uurtjes op het strand te zitten met de kleine. Ik zou ook gewoon voor een all inclusive hotelletje en een huurauto gaan, dat scheelt weer wat zorgen!

Nederlandse vakantiebestemmingen

Landall huisje in Groningen >> Hof van Saksen is ietsje chicer dan de standaard recreatieparken in Nederland. Toen ik hier met la familia was, sliep Kobe niet zo goed. Dus ik kan er niet zoveel aan doen, maar echt een goede ervaring had ik hier niet zoveel mee. Maar ik weet zeker als Kobe in een goede bui was geweest = AANRADER!

Waddeneilanden >> Een lekker winderig huisje huren in Nederland en toch het gevoel hebben dat je écht op vakantie bent. Reserveer tijdig een cruise met de waddenpont en ga met draagdoek, buggy of mooie huurfietsen met kinderzitje een van de eilanden over. Perfect voor met (een aantal) kleintjes en genoeg andere kinderen om mee te spelen ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *