Dit is moederliefde

love

Waarschuwing: dit is een sentimenteel stukje.

Wat is moederliefde?

Voordat ik moeder werd, had ik me hier natuurlijk wel iets bij voorgesteld. Ik weet immers wat liefde is, en ik ken verschillende soorten liefde.

Wat ik voor Elia voel is echter volkomen onvergelijkbaar met wat voor liefde ik ooit eerder voor wie dan ook gevoeld heb. Natuurlijk houd ik van hem, maar het is anders, het is meer.

Het is een mengeling van een heleboel gevoelens, maar als ik 1 woord zou moeten kiezen om aan te geven wat wij samen hebben dan is het verbondenheid. Hij is een deel van mij. Letterlijk, want hij is in mij gegroeid (zo ultiem bijzonder als je erover nadenkt!), en ook figuurlijk.

Dat vind ik het grootste verschil met toen ik nog geen moeder was: sinds hij er is, ben ik nooit meer alleen. Soms ben ik wel letterlijk alleen, maar hij is altijd bij me. In mijn hoofd, in mijn hart.

Dit is moederliefde…

  • Altijd willen weten wat hij aan het doen is.
  • Er alles aan doen om hem blij te maken, ook als dit ten koste gaat van jezelf (dit klinkt erg dramatisch maar we kennen allemaal die momenten dat je liever een boek zou lezen dan een huilende baby troosten, toch? ;-))
  • Trots op hem zijn, zelfs wanneer hij helemaal niets bijzonders doet.
  • Na je werk naar de kinderopvang rennen (joggen) om hem in je armen te sluiten.
  • Altijd iets hebben om naar uit te kijken, namelijk tijd doorbrengen met de liefste baby van allemaal.
  • In slaap vallen terwijl je luistert naar zijn pruttelende babygeluidjes.
  • Stiekem hopen dat hij op schoot in slaap valt. Knuffeltijd!
  • Duizend keer liever zelf pijn lijden dan dat je hem pijn ziet lijden.
  • Een mobiel die vol staat met babyfoto’s, die je te pas en te onpas aan iedereen laat zien.
  • Elke dag je best doen om de best mogelijke moeder te zijn, omdat hij dat verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *