10x Waarom een babyshower stiekem toch leuk is

DSC_0033
“Ik hoef geen babyshower hoor,” verzekerde ik iedereen die het maar horen wilde.

Babyshowers van vriendinnen vond ik wel gezellig, maar dat Amerikaanse gedoe vond ik niet nodig. Bovendien wilde ik in de laatste weken van mijn zwangerschap het liefst alleen (of met de babydaddy) in een cocon wegkruipen, dus het laatste waar ik zin in had was een bont gezelschap in mijn huis, en dan ook nog op een moment dat ik niet voorbereid was.

Toch kreeg ik een babyshower toen ik 35 weken zwanger was, en eigenlijk vond ik die hartstikke leuk!

DSC_0006

DSC_0015

DSC_0036

10 redenen waarom een babyshower stiekem toch leuk is:

  1. Je wordt verrast en ontroerd. Ik had dit ├ęcht niet aan zien komen, en het idee dat al mijn vriendinnen achter mijn rug om dit allemaal voor mij geregeld hadden vond ik zo lief!
  2. Je ziet je vriendinnen weer. Sommige wonen wat verder weg, en kwamen dan toch voor die paar uurtjes naar Amsterdam.
  3. Je vriendinnen zien elkaar / leren elkaar kennen. Er waren vriendinnen van de basisschool, van de middelbare school en uit mijn hockeyteam. Normaal gesproken zien die elkaar niet, nu waren ze er allemaal.
  4. Er is lekker eten. Deze behoeft geen verdere uitleg, toch? ­čśë
  5. Je krijgt nuttige cadeautjes. De babydaddy zat natuurlijk in het complot en had al een paar keer subtiel aan mij gevraagd wat we nog nodig hadden voor ons jongetje. Uiteraard wist ik dit precies :-). Zo heb ik een wipstoel en een Koeka-boxkleed gekregen waar Elia heel lang plezier van heeft (gehad).
  6. Je hoeft niks te regelen want alles wordt voor je gedaan. Het huis wordt versierd, de tafel wordt gedekt, hapjes zijn gemaakt, drinken wordt meegenomen, en naderhand wordt je huis ook nog opgeruimd.
  7. Je doet spelletjes die je anders nooit zou doen. Zoals elkaars babyfoto raden en de grootte van je buik schatten door een touwtje af te knippen.
  8. Jij en je ongeboren kind krijgen alle aandacht. Het is echt iets voor jullie samen. En indirect kan die kleine ook meegenieten van de hapjes ;-).
  9. Je kunt er naderhand nog lang over napraten, over hoe leuk het wel niet was en ook over al die momenten waarop je dacht ‘dit is raar’ maar er verder niets achter zocht en waarvan naderhand bleek dat ze allemaal met De Grote Verrassing samenhingen. Zo wilde een vriendinnetje van me per se die dag afspreken, maar wat we dan gingen doen bleef vaag. Nu is dat wel vaker zo, dus ik zocht er niks achter, maar ze vroeg wel drie keer of ik die dag echt kon. Beetje neurotisch type, dacht ik ;-).
  10. Je hebt mooie foto’s erbij voor in je fotoalbum dat je natuurlijk gaat maken.

Uiteindelijk was mijn babyshower net op tijd, want een week later werd Elia geboren! Ik ben heel blij dat ik het toch heb meegemaakt en dat ik zulke lieve vriendinnen heb die dit allemaal voor mij regelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *