Koffie en kleintje is wél te combineren!

Koffie drinken met vriendinnetjes, I love(d) it! Ja, nu ik moeder ben nog steeds. Ook met kinderwagen. Al krijg ik wel wat vragende gezichten als ik iemand mee vraag op koffie. En dat gezicht luidt; “Maar.. neem je Kobe dan mee? Kan dat dan wel? We kunnen ook bij jou thuis afspreken hoor…

Kijk, moeders die hier spastisch over doen komen niet meer in cafés maar gaan zich ook zorgen maken over bezoekjes aan vrienden thuis, of naar een verjaardag gaan. En voor je het weet doe je niets meer samen omdat er altijd iemand bij de kleine moet blijven en je hem nooit mee neemt. Voor je het weet vindt je kleintje het ook niet meer prettig om ergens naartoe mee te gaan. Tja, daar heb je dan een beetje zelf om gevraagd.

De eerste keer dat ik met kobe in de draagzak naar een café ging (Bar Spek) zweette ik ook aan alle kanten. Hoe erg zou het zijn als ik mijn sapje niet op tijd op zou hebben en hij zou gaan gillen. “ah please kobe, nog even rustig blijven’ in mijn Instagram post zegt genoeg denk ik…

Screen Shot 2016-03-24 at 13.06.39

De eerste paar keer zijn eng. Maar na een tijdje weet je wat je moet doen om hem rustig te krijgen. En als ‘ie 1 is, geef je hem een cracker en zet je hem na 30 minuten in de kinderhoek om te spelen. Op welke plekken heb je zo’n kinderhoek?

Hier een lijstje met Amsterdamse Koffiespots waar je gerust met je kinderwagen binnen kunt wandelen zonder gène. Dit zijn de koffiespots in Oost, getipt door Carmen:

Oost

 • Bedford-Stuyvesant
  De inrichting is nogal hipster (schapenvelletje over rotanstoel, je kent het wel), maar het is zonder meer een zeer kindvriendelijk zaakje. Je kunt er ontbijten, lunchen, of gewoon iets drinken. Als je je kinderwagen door de smalle deuropening hebt weten te manoeuvreren, vind je binnen een heuse speelhoek inclusief heel veel speelgoed. Klein nadeel: er zijn geen kinderstoeltjes.
 • Bagels en Beans Oostpoort
  Mét kinderstoeltjes (en dan niet 1 waarvan je maar moet hopen dat hij toevallig vrij is, maar een stuk of 3), vriendelijk personeel en mensen die niet opkijken van een jengelend kind meer of minder. Nadeel: in het weekend soms wel erg druk.
 • ’t Oostpoortje
  Op een steenworp afstand van de Bagels en Beans zit dit leuke cafeetje. Met kinderstoelen, speelhoek en een zeer kindvriendelijke menukaart.
 • Restaurant Mesken
  Omdat dit letterlijk onder mijn huis ligt, zijn wij hier kind aan huis. Een Turks restaurant zoals alle Turkse restaurantjes zouden moeten zijn: heel klantvriendelijk en ontspannen. Een beetje ‘rommelig’ ook maar daardoor juist heel fijn. Met kinderstoeltjes. Elia heeft er menigmaal zijn avondeten over de tafel uitgesmeerd / op de grond gesmeten, en kreeg alleen maar vertederende blikken toegeworpen. Ze bieden ook dagelijks buffet aan (zowel ontbijt, lunch als avondeten) tegen een zeer schappelijke prijs, wat ook heel handig is met een baby.

Dit zijn de koffiespots in West, centrum en Noord, getipt door Frederiek:

West

 • Café Restaurant Edelin de zomer
  Op de zondagochtend, in het voorjaar. En dan met je kinderwagen op het terras bij de Edel zitten. Dat is echt een fijn plekje. Genoeg ruimte om je kinderwagen tussendoor te manoeuvreren en een mooi uitzicht over het water. Toen Kobe nog wat kleiner was en wij nog in West woonden, zijn we hier vaak geweest!

Centrum

 • Café Hoogendam – Westerdokskade
  Oké, de serveerster was toen wij hier kwamen, even vergeten om de koffie op een handige plek te zetten, maar verder is dit een topplek. Achterin heb je een aantal fijne leren banken met een aansluitende kinderhoek waar Kobe meerdere malen fijn heeft gespeeld. EN! Een topidee! Ze hebben nepkaarsen op tafel staan. Toen Kobe hier voor de eerste keer ingreep dacht ik direct de EHBO te bellen, maar dat was dus niet nodig. En, ze hebben lekkere hangop, voor de late ontbijtjes.
bijstorm
@ Bij Storm

Noord

 • IJ-kantine
  Niet lang geleden geweest en een fijne plek om een kop koffie te doen of te lunchen. Wel een beetje prijzig, maar dat is het hier wel waard. Zo kun je – als je niet in Noord woont – je kindje voor het eerst meenemen op de pont naar de NDSM-werf!
 • Landmarkt
  Yes, dit is lekker koffie doen en je kind laten hollen richting geitjes. Wanneer het lekker weer is natuurlijk. Ook binnen is toppie. En krijgt je kind trek? Dan heb je een hele supermarkt binnen handbereik. Ben zelfs een keer de markt binnen gegaan om een banaantje te halen!
 • Stroop
  Deze oude kantine aan de rand van Ring A10 is volledig omgetoverd tot pannenkoekenrestaurant. Een paar voordelen voor koffie met een kleintje: Het is hier rustig en ze hebben mega snelle (en goede) service waardoor je niet met kleintje op je borst op hete kolen komt te zitten. Nog leuker is het om hierheen te gaan als je kleintje al kan lopen of een pannenkoek kan eten! Kinderfeestjes zijn hier ook geweldig 🙂

IJburg

 • Bij Storm
  Niet helemaal in Noord, maar ook net geen oost of IJburg. Bij de beschermde kachel binnen als het koud is buiten spelen met het speelgoed. In de zomer kunnen de kinderen los in het zand en de speeltuin buiten. Bij écht lekker weer zet het personeel ook nog een badje op! Echt een leuke spot!

Ook hier geldt; meer suggesties zijn welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *