Babycook en stamppot!

Zonder babycook was ik nu overspannen. Dan was IK gestresst, HIJ ondervoed en PAPA overspannen. Want weet je hoeveel tijd het kost om steeds maar weer het water op te zetten om groente te koken. Én een pan voor rijst of pasta of aardappels en dan ook nog eens een pannetje voor een lekker sausje erbij. Die babycook die wij hebben stoom je groente, fruit en deze heeft mij van het allereerste hapje appel tot aan de meest simpele kleine gerechten toen K. 10 maanden oud was, geholpen lekkere hapjes te maken. Die echt in een mum van tijd klaar waren.

En uit bron … hoorde ik dat het ook nog eens beter was dan ‘gewoon koken’ van groenten. Met stomen blijven nog meer voedingsstoffen en vitamines behouden. Wat dus ook gezonder is 🙂 Én minder tijd kost. NOU, ik zeg win-win!

Omdat ik het dus heel moeilijk vond élke dag maar inspiratie te hebben voor wat ik voor Kobe wilde maken heb ik hieronder wat recepten gedeeld waar je met de babycook voor een hele week klaar mee kan zijn. Mijn favoriet en die van Kobe was stamppot. Dus hier 6 recepten met stamppot. Vanaf 8 maanden kun je vlees of vis toevoegen!

Stamppot met…

  • … mais, kip en zoete aardappel (goed om aardappel te introduceren) – 6 maanden. Via Sandra Kookt.
  • … snij- en sperziebonen – 6 maanden. Via Sandra Kookt.
  • … rode kool met appeltjes en worst – va. 9 maanden. Via Food4baby’s.
  • … spinazie en geitenkaas (LEKKER!) – va. 1 jaar. Via Ouders van Nu.

Ik heb trouwens deze babycook van Beaba:

 

Screen Shot 2016-03-24 at 12.36.28

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *